Annons

Annons

Sitewide generic

SCA:s affär med Wausau godkänd

Köpeskillingen uppgår till en halv miljard dollar.

Aktieägarna i amerikanska Wausau Paper Corp har godkänt SCA:s förvärv av bolaget, enligt ett pressmeddelande.

– I och med slutförandet av den här transaktionen går Wausaus team ihop med en organisation som delar våra visioner och värderingar. Vi anser att det här erbjuder en möjlighet att dra nytta av nya resurser och möjligheter, på ett sätt som kommer att gynna kunderna, säger Michael C. Burandt, vd och koncernchef, Wausau Paper.

Transaktionen är planerad att slutföras torsdagen den 21 januari för en sammanlagd köpeskilling på 513 miljoner dollar.

Annons

Annons

– SCA är, med det globala varumärket Tork, världens största leverantör av mjukpapper för storförbrukare. Förvärvet passar oss strategiskt mycket väl och stärker vår närvaro i Nordamerika. Förvärvet kommer att generera fördelar för SCA och för våra kunder, säger SCA:s koncernchef Magnus Groth, i en kommentar.

Transaktionen utökar SCAs närvaro och produktionskapacitet i Nordamerika, och de sammanslagna verksamheterna kommer att erbjuda kunderna ett omfattande produktutbud.

Förvärvet förväntas generera årliga synergier om cirka 40 miljoner doller, med full effekt tre år efter att transaktionen har slutförts. Synergierna förväntas inom inköp, produktion, logistik, minskad import, ökade volymer av premiumprodukter, samt lägre försäljnings- och administrationskostnader. Omstruktureringskostnaderna förväntas uppgå till cirka 50 miljoner dollar.

Wausau Paper producerar och säljer en komplett produktlinje av mjukpapper för storförbrukare, samt tvål- och dispensersystem. Bolaget är noterat på New York -börsen (NYSE) under namnet WPP.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons