Annons

Annons

Sitewide generic

Ratos-ägda Bisnode säger upp 80-tal anställda

Effektivisering av verksamheten och utfasning av olönsamma erbjudanden uppges vara orsakerna.

Bisnode, informationstjänstföretaget där Ratos är storägare med 70 procent, säger upp ett 80-tal personer, framgår det av ett internt meddelande till anställda som Realtid.se tagit del av.

Sverigechefen Per Adolfsson bekräftar uppsägningarna men avböjer att kommentera antalet medarbetare som berörs. I meddelandet framgår att Bisnode tar steget för att bolaget behöver "effektivisera verksamheten, fasa ut olönsamma erbjudanden och skapa förutsättningar för att bygga framtidens erbjudanden".

Adolfsson säger att det här rör sig om en offensiv förändring och att det inte beror på ekonomiska svårigheter inom bolaget.

Annons

Annons

– Det händer av flera skäl. För det första så förändrar vi produktutbudet till viss del och så effektiviserar vi genom att strömlinjeforma verksamheten, vilket vi hållit på med rätt länge. Sedan genomgår vi ett kompetensskifte och är i behov av delvis nya kompetenser, säger han.

Idag skriver även lokaltidningen Barometern i Kalmar att 20 av de 80-talet anställda i Sverige arbetar på lokalkontoret där, som nu stängs ner helt.

Innebär kompetensskiftet att ni ska anställa medarbetare som den här kompetensen ni behöver för framtida verksamhet?

– Till viss del men främst jobbar vi med kompetensutveckling av befintlig verksamhet. Men vi ser det här som en offensiv förändring för att kunna vara snabbfotade på marknaden och utvecklas vidare, säger Adolfsson.

Samtal med de berörda medarbetarna sker under veckan. Områden som påverkas är Bisnode Sverige där 35 personer får gå, it med 15 anställda samt området Group Product Management där 33 anställda får lämna, enligt det interna meddelandet.

Bisnode har runt 800 anställda i Sverige.

I september 2015 tillträdde Betssons förre koncernchef Magnus Silfverberg som ny vd för beslutsstödsföretaget.
 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons