Annons

Annons

Sitewide generic

Roland Poirier Martinsson:

Junior affärsjurist till SEB i Stockholm

Sista ansökningsdatum: 
16 januari 2017
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Magnus Arve: 08-763 83 84

Vill du arbeta med affärsjuridisk rådgivning? Vi söker en junior affärsinriktad jurist för arbete med finansiering av företagsförvärv åt Private Equity-sponsorer (LBO) och andra stora strukturerade finansieringar inom Investment Banking, Stora Företag & Finansiella Institutioner. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning, som skall tillträdas snarast.

Om tjänsten

Juristavdelningen inom SEBs division Stora företag & Finansiella Institutioner lämnar affärsjuridisk rådgivning till samtliga enheter i Sverige och utomlands inom divisionen samt till bankens finansavdelning.  Inom avdelningen produceras och förhandlas olika typer av dokumentation för divisionens alla produkter och tjänster. 

Structured Finance Legal är ett team inom juristavdelningen som arbetar med finansiering av företagsförvärv åt Private Equity-sponsorer (LBO), infrastrukturprojekt och annan strukturerad finansiering, huvudsakligen åt olika affärsenheter inom Investment Banking. Arbetet bedrivs i nära samarbete med de transaktionsteam som ansvarar för affärerna. Juristerna fyller en viktig funktion i genomförandet av affärerna, avseende bl.a. strukturering, förhandling och avtalsdokumentation. Juristteamet arbetar i en internationell miljö med till stor del utländska externa kunder och har ett nära samarbete med svenska och utländska advokatbyråer. Affärsenheterna finns delvis i London och Frankfurt och andra utländska filialer. Engelska är det huvudsakliga arbetsspråket. Transaktionerna är vanligen omfattande och komplexa och dokumentationen är föremål för mycket förhandling. Tempot är högt och det förutsätts att teamets jurister är flexibla och kan möta de krav som ställs av kunder och omständigheterna. Teamets jurister arbetar självständigt åt affärssidan i transaktionerna, men samarbetar samtidigt nära varandra för att underlätta planering och utbyte av know-how. Teamet har en horisontell organisation med högt i tak och det centrala är stödjandet av affären och dess mål.

Vem söker vi?

För att lyckas i din roll hos oss behöver du vara en serviceinriktad och stresstålig person. Du uppskattar att ta eget ansvar och är positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och interna uppdragsgivare. Vidare är du analytisk och noggrann men samtidigt resultatinriktad och driven.

Du har en juristexamen med mycket goda betyg. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Kunskap i tyska är meriterande. Du har gärna god förståelse för ekonomiska samband och viss arbetslivserfarenhet från advokatbyrå.

Att arbeta på SEB

Du kommer att arbeta i en spännande bransch som genomgår stora förändringar och på en arbetsplats som präglas av företagsamhet, öppenhet och genuint engagemang. Hos oss får du använda och bygga vidare på din talang, bland annat genom värdefulla utbildnings- och utvecklingsmöjligheter. Vi förstår värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Vidare har vi sedan starten tagit en aktiv del i samhällsutvecklingen och som anställd har du exempelvis möjlighet att bidra genom stiftelsen Mentor Sverige.

Läs gärna mer om vår organisation, hur vi ser på vår roll i samhället och vår vision på sebgroup.com  

Välkommen med din ansökan

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan idag, men senaste datum för ansökan är den 16 januari 2017.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen for det legala teamet, Magnus Arve, telefon: 08-763 83 84. Skicka din ansökan snarast tillsammans med CV, betyg från universitet och gymnasium samt betyg från tidigare arbeten.
 

Extra sökord: #LI-POST