Annons

Annons

FCG söker konsulter inom finans som vill framåt!

Sista ansökningsdatum: 
30 september 2017
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 

FCG söker måldrivna och självgående personer med ett brinnande intresse för finansbranschen för rekrytering till vår rapporteringsfunktion.

Rapporteringsfunktionen är en del inom affärsområdet Finans och befinner sig i en stark tillväxtfas. För att kunna möta den ständigt ökande efterfrågan strävar vi mot att förstärka vårat team med ytterligare två personer. Kundportföljen består av bolag som står under Finansinspektionens tillsyn och har en bred variation i storlek och verksamhet; exempelvis bank, fond, kreditmarknads- och värdepappersbolag.

Om tjänsten

I ditt arbete kommer du främst att arbeta med kapitaltäckning och rapportering till Finansinspektionen för kunder som har valt att outsourca denna funktion till FCG. I denna roll är det viktigt att säkerställa att all finansiell rapportering till FI är korrekt, kvalitativ och att leverans sker inom internt och externt uppsatta tidsramar. 

Du kommer att agera som strategiskt stöd till kundernas VD, ledning och ekonomifunktion, varför det är av stor vikt att löpande uppdatera sig inom nya regelverk och dess påverkan på den löpande rapporteringen. I denna funktion och genom FCG:s interna resurser ges du möjlighet att bli en ledande expert inom kapitaltäckning. Du kommer vidare att medverka aktivt till att utveckla, förbättra, förenkla och effektivisera FCG:s processer och rutiner rörande all myndighetsrapportering. Rollen innebär såväl omväxling som utmaningar där du har möjlighet till både personlig utveckling och att starkt bidra till och påverka vår verksamhet.

Om dig

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik eller andra relevanta områden och har redan skaffat dig din första arbetslivserfarenhet inom redovisning (1-3 år) från t.ex. en revisionsfirma, bank, försäkringsbolag eller som konsult inom den finansiella sektorn. Du är analytiskt lagd och är trygg i hantering av datamängder (MS Excel, SQL). Du behärskar MS Office helt obehindrat och talar och skriver svenska och engelska flytande. Att ha förmåga att tolka regelverk och omsätta dessa i praktiken är en viktig framgångsfaktor. Kunskap om Baselregelverken, kapitaltäckning samt erfarenhet från arbete med riskhantering ses som meriterande.

Akademiska meriter och erfarenhet är emellertid inte allt för oss på FCG. Vi lägger stor vikt vid personlighet och faktorer som integritet, ödmjukhet, engagemang och samarbetsförmåga.

Du brinner för att arbeta i en konsultdriven miljö med tydligt leveransfokus.
Som person tar du gärna egna initiativ och drivs av att ständigt utvecklas. Du är duktig på att kommunicera och förklara komplexa frågeställningar på ett sätt som gör att alla förstår, oavsett om diskussionen är med en arbetskamrat eller med ett bolags VD.  Ansvar är något du gärna tar och en föränderlig värld ser du som något positivt.

Att arbeta på FCG

Vi på FCG är måna om varandra. Vi investerar i allas utveckling och välmående. Med våra specialistkunskaper ser vi till att vår rådgivning fungerar i praktiken och att den alltid leder till konkret affärsnytta. I samarbetet med kunden tar vi som konsulter en stödjande roll, men viktigast av allt är att vi vågar utmana och inspirera! 

Matchar dina värderingar, kompetenser och framtidsplaner med våra?

Skicka in din ansökan genom att klicka här: Jag är intresserad och vill ansöka! , eller via gå in via vår hemsida http://www.fcg.se/karriar 

Vänta inte om du är säker på din sak. Vi gör urval och intervjuar kandidater löpande. Sista ansökningsdag är den 30 september.