Annons

Annons

DLA Piper söker biträdande jurist Financial Services Regulatory

Sista ansökningsdatum: 
05 november 2017
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Linda Wärn, HR Coordinator, 070 988 66 47, linda.warn@dlapiper.com

DLA Piper är Nordens största globala advokatbyrå med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. DLA Piper erbjuder rådgivning inom alla delar av affärsjuridiken och på kontoret i Stockholm är vi 150 medarbetare. Vi erbjuder dig att bli en del av vårt team med skickliga jurister som med ett personligt engagemang och effektivt sätt hjälper våra klienter att göra lyckade affärer.  

Vi söker en engagerad och noggrann jurist till vår verksamhetsgrupp Financial Services Regulatory. Verksamhetsgruppen arbetar med regelverksrelaterade frågor inom bl.a. bank- , fond- och AIF verksamhet, värdepappersrörelse, betaltjänster och försäkringsverksamhet. Vi biträder våra klienter bl.a. i frågor som rör regelefterlevnad (compliance), men även i ansökningsförfaranden till Finansinspektionen och i olika typer av tillsynsärenden. En del av våra uppdrag är internationella och genomförs i nära samarbete med DLA Piper kontor runt om i världen. Uppdragen är varierande och vi arbetar med allt från lokala start-ups till några av världens största aktörer inom den finansiella sektorn. 

Du kommer att arbeta tillsammans med delägare och andra biträdande jurister och tidigt få klientkontakt. Du kommer även att arbeta självständigt och ha ett stort eget ansvar samt vara med och driva olika typer av projekt och ärenden från start till mål i samarbete med erfarna kollegor. Byrån satsar på kompetensutveckling i form av utbildning, internationella utbyten och mentorskap m.m. Det är viktigt för oss att du ska ha möjlighet att utvecklas både professionellt och som person när du arbetar hos oss. 

Din profil

Du har 2-5 år erfarenhet eller mer från Finansinspektionen eller finansiella institut som bank/ kreditinstitut, värdepappersbolag, fond-/ AIF bolag, försäkringsbolag, betalningsinstitut eller liknande eller motsvarande erfarenhet från advokatbyrå. Med hänsyn till att vi arbetar med internationella uppdrag är det viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. 

För att trivas i verksamhetsgruppen är du som person engagerad och noggrann samt har en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och projekt framåt. Du är bra på att planera och organisera ditt arbete och är angelägen om att nå resultat och möta deadlines med hög kvalitet. Du är prestigelös, trivs med att arbeta i team och är intresserad av att arbeta med regelverksrelaterade frågor i en finansiell miljö. 

Ansökan

Skicka gärna in din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. Då urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickas in via vår hemsida. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. 

För mer information eller frågor är du välkommen att höra av dig till Linda Wärn, HR Coordinator, 070 988 66 47, linda.warn@dlapiper.com

Välkommen med din ansökan!

 

Advokatfirma DLA Piper Sweden KB is part of DLA Piper, a global law firm operating through various separate and distinct legal entities. Further information can be found at www.dlapiper.com.