Annons

Annons

Bolagsjurist till CGM föräldravikariat

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Uppsala, Stockholm eller Göteborg
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
alf@legalworks.se
076-000 25 55

Vi på CGM arbetar mot visionen om att Sverige ska vara världsledande på e-hälsa 2025. Det gör vi genom att utveckla innovativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster som ska stötta vårdpersonalen i deras dagliga arbete, göra det möjligt för patienten att vara delaktig i sin egen vård, bidra till forskningen och vara med och driva innovationsarbetet inom vården.

På CGM i Sverige är vi idag ca 160 medarbetare och nu söker vi flera nya kollegor till våra centralt belägna kontor i Stockholm och Uppsala. Om du, precis som vi, brinner för att utveckla och förbättra svensk e-hälsa – då vill vi gärna träffa dig!

Om tjänsten

Som bolagsjurist hos CompuGroup Medical erbjuds du ett spännande arbete där du kommer att stötta och agera rådgivare inom hela affärsjuridikens område åt VD samt övriga chefer.

I din roll ingår att delta i affärsförhandlingar, tvisteförhandlingar, projekt och utredningar. Du har nära kontakt med verksamheten och utgör ett stöd vid arbetet med att utforma, granska och förhandla kommersiella avtal. Du kommer också företräda bolaget vid kontakter med advokatbyråer och andra aktörer, såsom exempelvis kunder inom den offentliga sektorn. I arbetet ingår även ansvar för rättslig bevakning och internutbildningar inom CGM. Du rapporterar till Area Vice President Norden (som även är VD för det svenska bolaget). Regulatoriska frågor avseende produkterna hanteras normalt av respektive produktägare och vår kvalitetschef, men det kan hända att de behöver din stöttning.

Vi har idag en bolagsjurist i Sverige, vilken du kommer att ersätta under dennas tjänstledighet. I rollen som bolagsjurist ingår även att delta i bolagets ledningsgrupp. Resor ingår i tjänsten om cirka två dagar per månad, främst mellan våra tre verksamhetsorter men även till kunder och samarbetspartners.

Din profil

Vi söker dig som har en Jur kand examen med minst 3-5 års erfarenhet från kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå eller som affärsjurist från ett annat bolag, gärna inom IT-branschen. Som ensam bolagsjurist krävs att du är lite av en “allätare” och kan tackla frågor inom alla tänkbara juridiska områden. Vi tror att du för att trivas i rollen har goda kunskaper inom framförallt avtalsrätt och IT-rätt. Juridiska områden som ofta berörs i rollen är personuppgiftsrätt, hälsojuridik, bolagsrätt, upphandlingsrätt, tvistlösning, offentlighet och sekretessfrågor, arbetsrätt, M&A, hyresrätt, immaterialrätt samt skatt/bokföringsfrågor. Vi har även ett nätverk av externa jurister som anlitas för frågor där det krävs specialistkompetens.

För att passa i denna roll krävs att du har god förhandlingsvana, trivs i förhandlingssituationer och ser fler perspektiv än det strikt juridiska. Du hanterar MS office-paketet riktigt bra och du behärskar både engelska och svenska flytande i tal och skrift. Behärskar du även tyska anses det som meriterande.

För att nå framgång i den här rollen är det viktigt att du är analytisk, resultatorienterad och har ett eget inre driv. Du kan beskrivas som en självständig lagspelare och du har lätt för att röra dig mellan parallella processer och uppdrag. Det är vidare viktigt att du är pragmatisk och har ett stort sinne för affärer samt att du är bra på att se helheten utan att förlora öga för de mest centrala detaljerna. En viktig egenskap är att du har en stark social kompetens med förmågan att kommunicera och bygga nätverk med personer på olika nivåer inom organisationen. Du bör också vara nyfiken på att lära känna den bransch CGM är verksam inom.

Vad vi erbjuder

Som affärsjurist på CompuGroup Medical erbjuds du en stimulerande roll i ett spännande företag som är inne i en stor förändringsprocess. Vi verkar inom en bransch med stort politiskt och medialt fokus. I tjänsten får du möjlighet att pröva på arbete i en ledningsgrupp och därmed få arbeta strategiskt med juridiska frågor. Det är en bra utvecklingsmöjlighet för den som tidigare inte deltagit i en ledningsgrupp. Tjänsten ger även möjlighet att arbeta i en internationell koncern och ha internationellt utbyte. Du blir en del av en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare inom andra specialistområden än du själv.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett heltidsvikariat med start december 2017/januari 2018 och cirka ett år framåt. Möjligheter till flexibilitet i anställningens omfattning finns, och även chans till förlängning. Låter detta som din nästa utmaning?

Placeringsort: Uppsala, Stockholm eller Göteborg. På samtliga orter har vi fina och centralt belägna kontor nära centralstationerna. I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks kontakta gärna Anna Lensmar-Friedman på alf@legalworks.se tfn 076-000 25 55. Urval sker löpande, ansökan emotses snarast.