Annons

Annons

Sitewide generic

Roland Poirier Martinsson:

Affärsdriven Compliance Officer till Skandia

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
Kontaktinformation: 
Peter Ekström: 070-813 51 85

Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner med en väletablerad complianceavdelning. Vi söker nu en Compliance Officer till vårt kontor i Stockholm med inriktning mot försäljningsverksamheten samt med erfarenhet av försäkringsområdet.

Beskrivning

Som Compliance Officer hos oss kommer du att få en nyckelroll i arbetet med att stödja och följa upp Skandias regelefterlevnad inom de områden som ingår i compliancefunktionens ansvar, med huvudsakligt fokus på försäljningsområdet och inom det särskilt på sparförsäkring.

Arbetet omfattar bl.a. råd och stöd i frågor som omfattas av funktionens ansvar, uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad, omvärldsbevakning avseende nya och ändrade regelverk, stöd vid framtagande av interna regler samt utbildningar.

Som Compliance Officer kommer du arbeta såväl självständigt som tillsammans med övrig personal på complianceavdelningen och, i stor utsträckning, ute i den operativa verksamheten. Skandia har verksamhet på olika platser i Sverige samt även i Litauen och Danmark vilket kan innebära ett begränsat resande i tjänsten.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk masterexamen och som har för tjänsten minst 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet, företrädesvis inom försäkringsverksamhet och/eller hos tillsynsmyndighet. Du har erfarenhet av uppföljnings-/granskningsarbete respektive kunskaper om MiFID 2/IDD. Meriterande är även erfarenhet av kapitalförvaltningsområdet.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, mycket god samarbetsförmåga samt kunna förmedla och förenkla komplicerade förhållanden till din omgivning både i tal och i skrift. Du måste också vara affärsorienterad, prestigelös, noggrann och ha ett gediget intresse för den operativa verksamheten. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. 

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: peter.ekstrom@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85.
 

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 150 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2,5 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 460 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se.

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen.