Annons

Annons

Peter Sunde släpper exklusiva siffror

Uppgifterna i gårdagens Realtid.se stämde inte: Artisten Ayeshas två cd floppade på Pirate Bay.

Realtid.se skrev i går att nedladdningen av Ayeshas två cd från Pirate Bay var en bidragande orsak till att hennes skivbolag gick i konkurs.

Pirate Bay-mannen Peter Sunde reagerar starkt på uppgifterna.

– Låt oss säga så här. Kika på vem som helsts försäljningssiffror inom pop/rnb/hiphop. Antal nerladdade album går nästan alltid att spåra till

Annons

Annons

samma procentsats oavsett vem artisten är, skriver Peter Sunde i mejl.

– Siffror som vi skrapat fram är 50 stycken nerladdade album totalt. Det är såklart osäkra siffror, det skulle kunna vara det dubbla men det

skulle även kunna vara hälften.

Ayesha Quraishi begärdes i personlig konkurs av Skatteverket på grund av obetalda skatter. Likaså hennes skivbolag Aqueen. Några detaljer är ännu inte publika då konkursutredningarna precis inletts.

Peter Sunde ogillar att hon inte betalat sina skatter.

– Folk har aldrig varit intresserade av Ayeshas musik. Men varken att hon sålt dåligt eller att några kopior blivit nerladdade via internet har något med att göra att hon valde att inte betala skatt.

Vidare skriver Peter Sunde i mejl:

– När vi kikade hennes skattekonto hos KFM så var hon redan under 2005 (dvs innan hon gav ut skivan) i djupa skulder, och betalade inte en krona i skatt under 2006 heller verkar det som. Jag förstår inte riktigt, har TPB uppmanat henne att inte betala skatt?

-- Alla de ca 50 kopiorna som verkar ha blivit nerladdade under 2007 via TPB kan inte heller riktigt förklara hur hon hade 905.000 i

skatteskulder...

– TPB som enhet har iaf aldrig tvingat Ayesha att inte betala skatt. Det dementerar vi å det starkaste!

Så långt Peter Sunde.

Att Ayesha försatts i personlig konkurs innebär inte att Skatteverktets krav på henne rensas bort. Konkursutredningarna, som sköts av advokatfirman Carler, beräknas bli klara i höst.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons