Annons

Annons

Sitewide generic

Per Wästberg, här har du ditt tält

Akademiledamoten Per Wästbergs ord "Jag kan bo i ett tält" är redan en klassiker. Nu är hans lyxlägenhet på 306 kvadratmeter såld för 14,3 miljoner. Realtid.se har ett förslag till Pelle och hans polska sköterska.

Att 71-årige Pelle blev kär i en 39-årig polsk undersköterska slog ned som en bomb i den svenska ankdammen. När den två år gamla relationen till Sofia Augustdotter (klingar mindre polskt) skyndade sig Pelle att fixa papper på skilsmässan från sin lagvigda Anita Theorell.

– Jag kan bo i ett tält, sa han till den husliga tidningen Expressen.

14,3 miljoner kontant gav försäljningen av lyxlägenheten. Hälften går till exet. Kvar har Pelle 7,15 miljoner kronor.

Annons

Annons

Det räcker till 191 stycken tält av åretruntmodellen Montana från italienska tälttillverkaren Ferrino.

Det är Ronny Olofsson, ägare av Fritidsbutiken.com som föreslår det 40 kvadratmeter stora tältet Montana 39 för att även härda ut i den bistra svenska vintern.

– Montana används av både FN och Röda Korset i jordbävningsområden, säger Ronny Olofsson, till Realtid.se.

Men blir det inte kallt på vintern?

–Då har man kamin. Vi säljer fotogenkaminer som ger 2.500 watt. Har man tillgång till el så kan man välja elkamin, och så finns det också dieselkaminer.

Montana 39 kostar 37.300 kronor inklusive moms och leverans. Det är 7,75 x 5,10 meter stort, och man kan stå raklång i tältet.

En annan kanske trevligare lösning för det blivande campingparet är att investera i en strandtomt i Stockholms skärgård. Eller kanske en egen ö.

– Vi har sålt tre fyra Montanatält som står i Stockholms skärgård på tomter med byggförbud eller där bygglovet ligger långt fram i tiden, säger Ronny Olofsson.

Om Per Wästberg investerar i två stycken Montana 39 så kan det ena vara bostad och det andra bibliotek. För 6 miljoner kan han få den mest attraktiva sjötomten inte alltför långt från Stockholm. Byggförbudet kan pressa priset nedåt. Pengarna räcker till en liten miljonyacht också.

Rent praktiskt rekommenderar Ronny Olofsson att man snickrar ihop trädäck som ett undergolv att ställa tältet på.

– Då blir det minimalt slitage på innergolvet.

Och toalettbehoven?

– Vi har en del lämpliga tält för det, förklarar Ronny Olofsson på Fritidsbutiken.com, som ännu inte hört av Per Wästberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons