Annons

Annons

Sitewide generic

Panos planerar ta över Wedins

Panos Papadopoulos planerar att ta över skokoncernen Wedins. Efter att baddräktskungen köpte en aktiepost på 7 procent förra månaden är han nu ute efter mer. Det säger en källa med insyn till Realtid.se. Själv säger Panos Papadopoulos att "allt är möjligt".

Panos Papadopoulos bolag Panos Emporio har närmat sig andra aktieägare i Wedins i ett försök att bli huvudägare i Wedins. Detta enligt Realtid.se:s källa med insyn i Wedins.

Genom att komma upp i en ägarandel på över 10 procent skulle Panos Papadopoulos utmana den nuvarande storägaren, riskkapitalbolaget Quesada.

– Jag har inte hört att han skulle köpa mer. Men det är inte så förvånande. Han verkar vara en kille med rätt mycket idéer, säger Quesadas vd Tommy Jacobson till Realtid.se.

Annons

Annons

Panos Papadopoulus vill först inte ge några kommentarer.

– Vi är glada för intresset, missförstå mig inte, men det handlar om respekt mot aktieägarna också. Wedins har lidit av sådana problem tidigare, säger han.

Du äger 7 procent, strävar du efter en större ägarandel för att kunna påverka mer?

– Allt är möjligt, men man påverkar även med den procent man har. Alternativet är ju att köpa upp alltihop och köra sitt eget race (skratt). Men jag har inget problem just nu, jag lär känna bolaget och det lär känna mig.

Quesadas Tommy Jacobson säger att han inte har några synpunkter på att Panos Papadoupolos planerar att utöka sitt ägande.

– Det är ett noterat bolag, vem som helst får köpa aktier. Som jag sagt tidigare tycker jag att bolaget har en bra styrelse och ledning som behöver lugn och ro att få jobba, säger han.

Wedins tre största enskilda ägare är Quesada, Swedbank och Panos Emporio. Bland de minoritetsägare som Panos Papadoupolos skulle kunna köpa på sig ytterligare andelar från finns bland andra den tidigare styrelseordföranden Peter Lindgren med närmare 5 procent.

Wedins största ägare

• Quesada 10,55

• Swedbank 7,49

• EFG Private Banking 7,16

• Östersjöstiftelsen 6,69

• Panos emporio 6,65

Källa: Wedins samt Panos Papadoupolos som uppger att han äger 7,2 procent

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons