Annons

Annons

Sitewide generic

Optimizer investerar i ny svensk shoppingapp

Riskkapitalbolag med Betsafe-trio som grundare går in som ägare i Rêve.

Riskkapitalbolaget Optimizer Invest går in som delägare i Rêve, en app för shopping av high street-mode. Investeringen görs tillsammans med Almi Invest.

Rêve är ett nystartat bolag grundat av Josep Nolla som har en bakgrund inom Google samt Kinnevik-sfären, samt några partners. Tjänsten är en form av sökmotor med scanningverktyg som kan avläsa streckkoder på klädprodukter hos de stora kedjorna. Sedan får användaren information om pris samt tillgängligt sortiment i alla butiker samt online.

– Inom några veckor så lanserar de också en funktion där man kan göra köpen direkt i appen hos alla de här stora kedjorna, vilket är helt unikt. Man underlättar en köpsprocess som idag kan vara mycket tidskrävande, säger Henrik Persson, partner och medgrundare av Optimizer.

Annons

Annons

Investeringen lockade för att behov av tjänsten finns samt för att den ger detaljhandeln en ny sälj- och marknadsföringskanal.

– Vi gillar att hitta bolag som kommer på unika koncept som bryter det traditionella köpmönstret, flyttar det online och gör det enkelt för användarna och det gjorde de. Det finns mycket kvar att göra med det är något som vi med vår marknadsföringsbakgrund och kunskap kan hjälpa med.

Först och främst ska pengarna gå till att bygga ut organisationen men även för att öka marknadsföringen av produkten. Till att börja med blir appen tillgänglig i Sverige men på längre sikt ska den erbjudas utomlands också.

Det är inte helt omöjligt att tjänsten även utökas bortom kläder i framtiden, enligt Persson.

– Nu har de fokuserat på kläder men detta skule egentligen fungera med vad som helst, så länge produkten har en streckkod. Sedan skulle man kunna ta ner det på varumärkesnivå. Men nu handlar det mest om att ta det steg för steg.

Vilka länder som står på tur efter Sverige är inte helt klart men idéer finns.

– Det är en diskussion som pågår just nu men jag skulle inte vara förvånad om USA kom snabbare än de traditionella europeiska länderna.

Hur mycket Optimizer investerar i bolaget framgår inte för närvarande.

Riskkapitalbolaget grundades av svenskarna Harstad och Henrik Persson samt norrmannen Andre Lavold. Trion har en bakgrund som grundare av Betsafe, Betit Group och Nordic Gaming Group.

Optimizers har en ganska aggressiv investeringstakt, uppgav Harstad till Realtid.se i samband med investeringen i Jarno Vanhatapios ZooZoo.com.

Sedan dess har det mest handlat om att hjälpa befintliga portföljbolag att förvärva konkurrenter men inom fyra till sex veckor väntas ytterligare några nya investeringar.

– Just nu har vi sju projekt där vi är i en process. Det innebär inte att alla slutförs men de är så pass intressanta att det var värt att gå in i diskussionen, avslutar Persson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons