Annons

Annons

Sitewide generic

Ola Rollén släpps på lördag

"Ola fortsätter att ha mitt fulla stöd", säger Melker Schörling, styrelseordförande i Hexagon efter nyheten att Hexagons vd Ola Rollén släpps från häktet i Norge senast på lördag.

Hexagons vd Ola Rollén som suttit häktad i Norge släpps senast på lördag, enligt beslut från norska Ekobrottsmyndighetens åklagare Marianne Bender som beslutat att inte ansöka om förlängning av Ola Rolléns häktning, uppger Hexagon i ett pressmeddelande.

Ola Rollén har suttit frihetsberövad sedan förra fredagen misstänkt för insiderhandel i det norska biometribolaget Next Biometrics.

Misstankarna mot Ola Rollén kvarstår och utredningen fortsätter därmed. Hexagon uppger dock att Ola Rollén förnekar starkt anklagelserna mot honom.

Annons

Annons

Marianne Bender, åklagare vid Økokrim i Oslo, yrkade om häktning då hon ansåg att det fanns risk för att Ola Rollén skulle förstöra bevis som var viktiga i utredningen. I och med att åklagaren nu beslutat att inte be rätten förlänga häktningen föreligger inte en sådan risk längre.


"Ola fortsätter att ha mitt fulla stöd. Som jag har sagt tidigare har jag under 16 år av gott samarbete aldrig haft någon anledning att ifrågasätta hans omdöme,” säger Melker Schörling, styrelseordförande i Hexagon.

Ola Rollén återgår till sin position som vd och koncernchef för Hexagon så snart som möjligt. Hexagon uppger att bolaget återkommer under de närmaste dagarna med ett datum då Ola är tillgänglig för frågor.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons