Annons

Annons

Sitewide generic

Nya fonden klar i vår

Riskkapitalbolaget som tar aktieposter i utbyte mot reklam redo med sin åttonde fond.

Riskkapitalbolaget Aggregate Media, som investerar i mindre bolag och erbjuder marknadsföringsutrymme i utbyte mot en aktiepost, arbetar med etableringen av sin åttonde fond. Planen är att den ska vara redo för lansering i maj, uppger vd Patrik Rosén till Realtid.se.

– Vad gäller storleken så kommer den ligga i nivå med våra tidigare fonder. Storleken sätts egentligen mer i relation till affärerna vi gör och vi har ingen övre gräns, säger han.

I genomsnitt brukar riskkapitalbolaget göra drygt 30 investeringar per fond.

Annons

Annons

Fonderna är gemensamt delägda av 12 svenska mediekoncerner, en modell som kvarstår även i fortsättningen.

– Vi har haft ungefär samma delägare sedan starten och sedan har det tillkommit flera stycken och det är mest beroende på hur medielandskapet har utvecklats. Vi får se om vi tar in några nya men i stort kommer det vara samma delägare, säger Rosén.

Igår blev det klart att Verdane Capital köper sju av Aggregate Medias portföljbolag och var den senaste affären i ett långt samarbete företagen emellan.

Några av de sålda bolagen var dock väldigt nya även för Aggregate. Bland annat gjordes investeringen i Consector så sent som under sommaren 2015.

– Den var väldigt ny, men Verdane var intresserade av bolaget och vi såg ett värde för Consector att ha dem som ägare. Vi har ju tidigare sålt Comprice till Verdane så de var väldigt bekanta med området, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons