Annons

Annons

Sitewide generic

Ny ledamot i Kinneviks styrelse

Henrik Poulsen, vd för Dong Energy, är ny ledamot i Kinneviks styrelse.

Kinnevik meddelar idag att valberedningen ska föreslå val av Henrik Poulsen till ny styrelseledamot på årsstämman i maj 2017.

Henrik Poulsen är vd för Dong Energy, som verkar inom havsbaserad vindkraft. Innan han tillträdde sin tjänst på Dong Energy år 2012 var Henrik vd för det danska telekomföretaget TDC mellan 2008 och 2012. dessförinnan har han bland annat arbetat på Capstone/KKR, Lego och McKinsey & Co.

– Jag är glad att välkomna Henrik Poulsen till Kinneviks styrelse. Henrik har en exceptionell bakgrund inom nordisk telekom, private equity, och förvaltning av ett långsiktigt globalt och entreprenöriellt familjeföretag, allt vilket passar Kinneviks verksamhetsmodell. Styrelsen ser fram emot att dra nytta av Henriks strategiska och operationella perspektiv på det snabbt växande nordiska telekom-, media- och tekniklandskapet. Hans nuvarande erfarenheter som VD för ett börsnoterat företag kommer att vara hjälpsamt i vägledningen av våra portföljbolag. Jag ser fram emot att arbeta med Henrik med Kinneviks framtida positionering och de spännande möjligheterna för våra portföljbolag, säger Cristina Stenbeck, ordförande i valberedningen, i en kommenter.

Annons

Annons

Valberedningen består av Cristina Stenbeck utsedd av Verdere S.à r.l., Wilhelm Klingspor utsedd av familjen Klingspor, Edvard von Horn utsedd av familjen von Horn, James Anderson utsedd av Baillie Gifford, och Ramsay Brufer utsedd av Alecta.

Valberedningens fullständiga förslag till årsstämman presenteras i samband med kallelsen till densamma i april 2017, enligt pressmeddelandet.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons