Annons

Annons

Sitewide generic

Nu tar "de unga" över

Nu tar yngre jurister över inom skiljemannarätten. Men i en allt tuffare konkurrens har de bråda dagar, menar advokat Johannes Lundblad.

För fjärde året i rad organiserar Young Arbitrators Stockholm, YAS, Skiljeförfarandedagen.

YAS kärnfråga har varit att lyfta fram och skapa en plattform för yngre jurister som är verksamma inom skiljemannarätten.

Advokat Johannes Lundblad, som arrangerar Skiljeförfarandedagen, anser att aktiviteten hos de yngre har ökat de senaste åren och anar att detta bara är början av en utveckling.

Annons

Annons

– Om fem - tio år ser det nog annorlunda ut. När jag startade det här för sju år sedan fanns det inget forum för yngre praktiker men nu finns det många bra initiativ över hela landet, säger Lundblad till Realtid.se.

Givetvis, påpekar Lundblad, finns många äldre duktiga praktiker,men det finns också många yngre som – i branschen – handlar om ålderspannet 35 - 45 år.

Syftet med dagen är att dels lära sig något nytt, dels att den yngre generationen ska få en yrkessocial plattform för sin fortsatta verksamhet.

– Det är viktigt att öka kontaktytan mellan de yngre praktikerna.

En paneldiskussion som Johannes Lundblad ska leda går under rubriken Hur kan Sverige kan bli bättre som skiljedomsland?

Vad tycker du själv?

– Vi behöver alltid sträva efter att bli bättre att promota oss själva på den internationella arenan. Annette Magnusson med Svenska skiljedomsinstitutet i ryggen gör ett jättebra jobb. Det gör även YAS men vi borde försöka ta fram en gemensam approach till hur vi ska förhålla oss internationellt.

Johannes Lundblad tycker att många i den äldre generationen har varit duktiga på att marknadsföra sig internationellt. Nu måste den yngre generationen ta vid; inte bara individuellt utan det krävs en samordnad pr-offensiv.

Konkurrensen hårdnar och är knivskarp, speciellt från Asien som blivit allt vassare i att marknadsföra sina institut.

– Vad Sverige bör göra nu är främst att framföra svenska praktiker och kraftsamla för förbättra Sveriges redan unika ställning som ett av de bästa länderna för skiljeförfaranden

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons