Annons

Annons

Sitewide generic

NGM expanderar till Danmark

Satsar initialt på ETP:er. "I Sverige har ETP-marknaden mångdubblats under de senaste fem åren och intresset ökar nu även i Danmark."

NGM erbjuder handel i aktier, obligationer, strukturerade produkter, börshandlade produkter och andra typer av värdepapper som har sett en stark tillväxt de senaste åren.

I och med lanseringen i Danmark siktar man på ett komplett nordiskt erbjudande, enligt ett pressmeddelande.

– Vår erfarenhet från tidigare lanseringar på monopoliserade marknader är givetvis att konkurrens är väldigt positivt, framförallt för investerarna. Vi kommer att erbjuda fler investeringsalternativ och bättre tjänster för de danska investerarna, säger Roger Peleback, vd på NGM, i en kommentar.

Annons

Annons

Inledningsvis lanserar NGM sin verksamhet inom börshandlade produkter, även kallat ETP:er som exempelvis Bull & Bear-certifikat och Mini Futures. NGM har idag en marknadsandel inom ETP:er på 80 procent.

Marknaden för dessa produkter har vuxit snabbt i framförallt Sverige och Finland men på senare år har intresset ökat även i Danmark, enligt NGM.

– Det är en tydlig trend i Norden och stora delar av Europa att investerare söker möjligheter utöver traditionella fonder och aktier. I Sverige har ETP-marknaden mångdubblats under de senaste fem åren och intresset ökar nu även i Danmark. Kombinationen av det ökande intresset, strukturella förändringar på den danska marknaden samt det idag förhållandevis tunna produktutbudet gör att vi ser en stor potential i Danmark, säger Roger Peleback, i en kommentar.

Produkterna som till att böja med blir tillgängliga via NGM i Danmark är lämpade för de mer välinformerade investerarna och börsen kommer därför arbeta tillsammans med emittenterna och lokala börsmedlemmar för att förmedla en gedigen utbildning.

Från och med idag kan danska investerare handla med produkterna via sina depåer hos sin lokala bank eller mäklare.

Första emittenten av produkter är den tyska banken Commerzbank, en av Europas största banker inom börshandlade produkter.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons