Annons

Annons

Sitewide generic

"Mitt samvete är rent"

Hexagons vd Ola Rollén berättar om brottsmisstankarna i en direktsänd konferens.

Idag kommenterar Ola Rollén för första gången anklagelserna om insiderhandel riktade mot honom. Han är tillbaka i London på jobbet som vd för Hexagon och berättar att han aldrig personligen tjänat något på sina investeringar i Next Biometrics.

Eftersom utredningen fortfarande pågår kan Rollén och hans advokat Christian Hjort inte kommentera detaljer förutom att anklagelserna från Ökokrim saknar grund.

- Mitt samvete är rent och jag är helt säker på att jag inte gjort något olagligt. Det saknas grund för anklagelserna men jag förstår också deras behov av att förhöra mig, säger han.

Annons

Annons

Rollén berättar under konferensen bakgrunden till affären som ledde till misstankarna mot honom. Den 9 oktober 2015 blev det klart att Rolléns privata investmentbolag Greenbridge Partners köpt två miljoner aktier i Next Biometrics i en riktad nyemission. Men två dagar tidigare hade Greenbridge köpt 284.341 aktier i Next och när den riktade nyemissionen offentliggjordes den 9 oktober steg aktiekursen med 80 procent.

Aktierna förvärvades å Greenbridges vägnar genom Iskossala, som är familjen Rolléns privata investmentbolag med bas i Cypern. Anledningen till det var att Greenbridge inte var formellt bildat och operativt vid köptillfället. När investmentbolaget formellt bildades den 12 januari 2016 överförde Iskossala aktierna till Greenbridge.

Aktierna är fortfarande hos Greenbridge och Rollén och hans advokat Christian Hjort vidhåller att Rollén inte tjänat på affären personligen.

Christian Hjort säger:

- Jag är övertygad om att det här kommer bli uppklarat. Det finns inga motiv för att misstänka insiderhandel och vi är säkra att det kommer bevisas att Ola Rollén inte gjort något fel.

- Jag kan inte kommentera i detalj kring själva utredningen men vår bedömning är att det inte fanns någon insiderinformation innan aktierna köptes av Greenbridge, säger Hjort.

Rollén framhöll även att Hexagon inte märkt av någon minskad kundaktivitet på grund av händelsen. Dessutom uppgav han att det inte finns någon intressekonflikt mellan hans privata investeringar och Hexagons potentiella affärer.

- Vi har redan diskuterat detta och Hexagon kommer alltid först. Om det finns inga tveksamheter, säger han.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons