Annons

Annons

Mikroblogg värd miljarder

Twitter tar in nya pengar. Svenska kopian Bloggy bågnar under läsartrycket. Grundren Jonas Lejon, 27, försöker hinna med.

Sajten Twitter, där numera också Barack Obama bloggar med som mest 140 tecken i taget, tar in nytt riskkapital skriver teknikbloggen Techcrunch och hänvisar en icke namngiven källa.

Hela Twitter värderas till motsvarande två miljarder kronor, att döma av vad riskkapitalisterna nu betalar för att få köpa en del av företaget.

Det motsvarar ett medelstort svenskt börsbolag som Boliden eller NCC.

Det är inte rekord. I höstas rapporterade teknikbloggen Allthingsd att Facebook förhandlat om att köpa hela Twitter för dubbelt så mycket.

Framgångarna för Twitter öppnar för svenska mikrobloggar.

Jonas Lejon har femdubblat antalet besökare på sin egenutvecklade sajt Bloggy – bara under det senaste dygnet. Jonas skriver själv på sajten att han just nu uppgraderar med mer minne för att servern inte ska krascha.

Fortfarande har han en bit kvar till toppen.

– Twitter har 20 miljoner användare. Jag har 2.000, säger han till Realtid.se.

Om en månad hoppas han kunna ta Bloggy utomlands, men än så länge har han inte pratat med någon om att investera pengar hans och sambons företag, som går runt med hjälp av Googles automatiska annonser på en av hans andra sajter, download11.com.

– Jag försöker köra så långt jag kan på grötkapital, det vill säga egna pengar.

SEB, Handelsbanken och fintech-aktör om GDPR

"Småföretagare borde fått bättre GDPR-vägledning"

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons