Annons

Annons

Sitewide generic

Mastercard vill köpa Vocalink

Hanterar 90 procent av Storbritanniens löneutbetalningar.

Kreditkortsjätten Mastercard vill köpa upp Vocalink, ett företag som hanterar betalningar för 6 biljoner pund årligen i Storbritannien. Enligt uppgifter till Sky News ska Mastercard ha närmat sig styrelsen i Vocalink för att få till en affär som kan vara värd över 1 miljard pund.

Nyheten kommer bara några dagar efter att tillsynsmyndigheterna sagt att den nuvarande ägarstrukturen i Vocalink hindrar konkurrens och införandet av nya innovationer i branschen.

Mer än 90 procent av alla löneutbetalningar i Storbritannien hanteras av Vocalink. Företaget ägs av 17 banker, varav Barclays, HSBC, Lloyds och RBS är de största ägarna.

Annons

Annons

I höstas cirkulerade uppgifter om att italienska betaltjänsteföretaget Sia förde diskussioner med Vocalink om en fusion. Det skulle i så fall skapa en av de största aktörerna i Europa.

En affär där Mastercard i stället köper upp Vocalink skulle sannolikt granskas hårt både på politisk och regulatorisk nivå. Dessutom är det oklart hur rivaler som Visa skulle ställa sig till en sådan affär.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons