Annons

Annons

Sitewide generic

Kinnevik investerar 540 miljoner i robotrådgivning

Går in i amerikanska Betterment. "Ett snabbväxande och oberoende företag som redan etablerat sig som en marknadsledare".

Den största oberoende leverantören av automatiserade investeringstjänster i USA, Betterment, avslutar en lyckosam kapitalanskaffningsrunda där bolaget sammanlagt tar in 100 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kinnevik, som ledde kapitalanskaffningen går själva in med 65 miljoner dollar, motsvarande cirka 540 miljoner kronor.

Lorenzo Grabau,
vd, Kinnevik

– Betterment är ett snabbväxande och oberoende företag som redan etablerat sig som en marknadsledare inom digital kapitalförvaltning genom att utveckla innovativa tjänster som är enkla att använda. På kort tid har de attraherat en stor och lojal kundbas som investerar en växande andel av sina tillgångar i Betterments plattform, kommenterar Kinneviks vd Lorenzo Grabau.

Annons

Annons

Med sina närmare 4 miljarder dollar i förvaltat kapital och över 150.000 kunder är Betterment den största leverantören av automatiserade investeringstjänster i USA, även kallat robotrådgivning.

– Vårt mål är att utgöra den centrala finansiella relationen för våra klienter, säger Joe Stein, vd och grundare, Betterment. 

– Vi befinner oss fortfarande bara i början på resan mot att hjälpa miljontals amerikaner nå sina finansiella mål, fortsätter han.

– Betterment delar de värderingar som gjort många av Kinneviks portföljbolag framgångsrika: målsättningen att göra digitala tjänster tillgängliga för alla till ett bra pris, en sann entreprenöriell anda, en strävan efter kontinuerlig teknisk innovation samt viljan att bygga kundfokuserade verksamheter som bidrar till samhället. Alla bör ha tillgång till tydliga och prisvärda finansiella tjänster som möjliggör för dem att nå sina finansiella mål, lägger Lorenzo Grabau till.

Investeringen innebär att Kinnevik nu äger 9,3 procent av det totala aktiekapitalet i Betterment, som alltså enligt nuvarande värdering är värt 700 miljoner dollar.

Utöver Kinnevik återfinns bland annat Bessemer Venture Partners, Menlo Ventures, Anthemis Group och Francisco Partners bland investerarna.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons