Annons

Annons

Sitewide generic

Kinesisk investerargrupp köper Chicagobörsen

Casin Groups bud accepteras enhälligt av styrelsen.

En grupp investerare ledda av kinesiska Chongqing Casin Enterprise Group sluter ett avtal om att köpa upp Chicagobörsen, CHX, för en icke avslöjad summa, enligt ett pressmeddelande.

Styrelsen i CHX har enhälligt godkänt budet som nu står inför myndighetsgodkännande. Affären väntas dock slutföras under andra halvan av året.

– Efter en fördjupad granskning av börsens strategiska alternativ anser vi att förvärvet är den bästa lösningen för våra kunder, delägare och för tradingvärlden som helhet. Med våra nya partners har vi nu mer resurser för att fullfölja våra nya initiativ, som inkluderar lanseringen av vår on demand-auktionsprodukt CHX Snap, säger Chicagobörsens vd John Kerrin i en kommentar

Annons

Annons

Chicagobörsen grundades 1882 och ska enligt Chongqing fortsätta drivas som ett fristående bolag. Casin Group har huvudkvarteret i Chongqing och investerar i finans-, fastighet och miljösektorerna.

GCA Savvian Advisors och Sidley Austin var börsen finansiella respektiva juridiska rådgivare. Casin Groups rådgivarteam bestod av Broadhaven Capital Partners och advokatbyrån Orrick, Herrington & Sutcliffe.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons