Annons

Annons

SuzanneSandler.jpg

Suzanne Sandler
Suzanne Sandler, vd Styrelseakademien Stockholm. Foto: Stefan Tell

Så landar du ett styrelseuppdrag

Precis som mycket annat i samhället har styrelsearbete förändrats på senare år. Den som vill ha styrelseuppdrag i dag måste kunna bidra på ett helt annat sätt. 

 

Förr handlade styrelsearbete mycket om att kontrollera företaget bakåt i tiden. Numera är agendan betydligt bredare. 

– Fler och fler frågor har dykt upp på styrelsens bord. I dag kan det handla om alltifrån målstyrning till hållbar utveckling, berättar Suzanne Sandler, vd för Styrelseakademien Stockholm.

Dagens styrelser bör tillföra ett värde till de verksamheter de styr över. 

Annons

Annons

– Man ska bidra till strategier och tillföra värde genom kompetens i styrelsen. Det krävs en annan typ av kompetens än för 25 år sedan.

Det innebär att styrelsearbetet har blivit mer komplext.

– Många olika kompetenser och bakgrunder i styrelsen gör det också svårare att leda. Det blir helt enkelt knepigare för ordföranden som måste se till att var och en förstått och engagerar sig i de frågor som avhandlas. Men detta innebär även att möjligheterna att verka i en styrelse är större än tidigare.

Suzanne Sandler tipsar här om hur man kan gå tillväga om ett styrelseuppdrag känns lockande.

5 steg till att landa styrelseuppdraget


1. Anmäl dig till kandidatbanker och nätverk 

Det är det första man ska göra. Det är bra att finnas med i flera olika för då exponeras man bredare, tar del av fler uppdrag och ser vad företagen efterfrågar. På så sätt får man en bättre förståelse för om man är mogen för styrelseuppdrag och om man har en attraktiv kompetensprofil. Man ska också ta kontakt med rekryterare som jobbar specifikt med styrelseuppdrag. De ställer bra frågor och kan hjälpa till med hur cv:t ska formuleras på rätt sätt.


2. Arbeta strategiskt 

Många som söker styrelseuppdrag är väldigt operativa, men som styrelseledamot ska man jobba strategiskt och till viss del kontrollerande. Man har ett ansvar för företaget, både under goda och dåliga tider. Det gäller att tänka ur ett annat perspektiv. Därför ska cv:t se annorlunda ut jämfört med om man söker ett operativt ledningsuppdrag. Man ska fokusera på hur man kan bidra ur ett styrelseperspektiv. Är man väldigt operativ och hands-on så kanske inte styrelsearbete är det rätta. 


3. Certifiera dig

Att certifiera sig ökar kunskapen om bolagsstyrning generellt, om rollfördelning och ansvar. Man får en check på att man vet vad styrelsearbete är och går ut på. Efter att ha blivit certifierad kan man lättare bedöma i en intervjusituation om företaget har ambition att driva ett professionellt styrelsearbete och om de har en bra ordförande. Om man får en förfrågan gäller det att kolla upp bolaget noga innan man tackar ja. 


4. Ha rätt bakgrund och egenskaper

Integritet är en av de viktigaste egenskaperna. Man måste våga ställa frågor även om de verkar dumma. Det kanske är just de frågorna som behöver ställas. Lyhördhet är också viktigt. Man måste kunna lyssna på alla och reflektera över vad som sägs. Man måste inte ha erfarenhet av styrelsearbete, men man måste vara genuint intresserad av branschen och företaget. Så omvärldsbevakning är viktigt. Ta in mycket intryck som kan påverka företaget framåt. Men hur vet man att man är rätt person? Det är omöjligt att säga. För ett bolag kan man vara rätt och ett annat helt fel beroende på kompetensprofil och erfarenhet. Det gemensamma är att man måste ha insikt och förståelse för att driva företag och en kompetens företaget verkligen behöver. 


5. Ladda ner årsredovisningen

Läs den noggrant. Tycker du det är tråkigt kanske du inte är rätt person för ett styrelseuppdrag. Man måste vilja analysera innehållet och känna att det är viktigt. Ett bra tips är att lära sig så mycket man kan om organisationen innan man tar en kontakt. Kasta sedan ut en blänkare! Var modig och hör av dig till ordföranden och berätta vad du kan bidra till. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bildspel Stjärnor på Berns

Den 7 september arrangerade Svenskt Ledarskap och Women Executive Search en paneldiskussion på Berns Salonger i centrala Stockholm. Temat var slaget om stjärnorna och framtidens ledarskap. Panelgäster var Lars Strannegård, Handelshögskolan i Stockholm, Katarina Berg, Spotify, Fabian Bengtsson, Siba/Netonnet, Stina Bergfors, United Screens och Kaj Svensson, Svenskt Ledarskap. Moderator var Anna Stenberg, Wes.
Kaj Svensson, Svenskt Ledarskap och Mats Wahlfeldt, Combitech.
Pernilla Englund, Sylog Sverige och Jörgen Bergström, Saab.
Arrangörerna Kaj Svensson, Svenskt Ledarskap, (längst till vänster) och Anna Stenberg, Wes, (mitten i brunt) samt övriga i arrangörsteamet.
Tomas Rimeika, Rimeika retorik, Elin Ljung, Ratos och Birgitta Ståhl, Kreab.
Charlotte Rylme, Business Sweden
Bengt Eliasson, BusinessON, Karin Wigart, Svenskt Ledarskap och Roger Martinsson, Furniturebox
Andrea Pohn, Inhouse och Ulrika Evans, Panagora.
Torbjörn Claesson, Haldex
Josefine Hedebark, McKinsey.
Greta Ek, Aktieinvest.
Paulina Buchet, Ecster.
Helena Alexandersson och Victor Vennström, bägge från Tele2.
Constanza Lemuz Rodriguez och Sara Ekström, bägge från iZettle.
Anders Sewerin, Anders Sewerin & Company och Hanne Engberg, Medius.
Amanda Dahlberg, Anne Smitt och Jens Ekelund, Realtid Media.
Wu Jing framförde ett vackert musikstycke för de cirka 200 gästerna.

Bildspel Människa och maskin

Anna Felländer, Danica Kragic Jensfelt, Anders Gustafsson, Åsa Arvidsson, Pehr-Johan Norbäck, Anne-Marie Eklund-Löwinder.
Den 31 augusti bjöd IT-konsultföretaget Avanade in till ett rundabordssamtal på Strandvägen 7a i Stockholm. Temat var Människa och Maskin. Kring bordet samlades Anna Felländer, Swedbank, Danica Kragic Jensfelt, KTH, Anders Gustafsson, Karlstad universitet, Åsa Arvidsson, Avanade, Pehr-Johan Norbäck, Institutet för Näringslivsforskning samt Anne-Marie Eklund-Löwinder, ISS. Foto: Martin Sundström
Oliver Hofmann, KG Rickhamre och Elisabeth Wanngård.
Rundabordssamtalet arrangerades i samarbete med Coast Communications. Fr v: Oliver Hofmann, KG Rickhamre och Elisabeth Wanngård.
Gunnar Iggendal, Karl-Johan Byttner, Liv Reenstierna och Kalle Bäck.
Fr v: Gunnar Iggendal, Automation Region, Karl-Johan Byttner, Veckans Affärer, Liv Reenstierna, Beautynet.se och Kalle Bäck, Kungliga Automobilklubben.
Jacob Lindberg och Robin Teigland
Jacob Lindberg och Robin Teigland, bägge från Handelshögskolan i Stockholm.
Ylva Hambraeus Björling
Ylva Hambraeus Björling, Styrelseakademien.
Anne-Marie Eklund-Löwinder och Sophia Nilsson.
Fr v: Anne-Marie Eklund-Löwinder, ISS, och Sophia Nilsson, IDG.
Anne Smitt och Jens Ekelund.
Anne Smitt och Jens Ekelund, bägge från Realtid Media.
Mari Fossheim
Mari Fossheim, Navigator Kommunikasjon.
Anna Felländer
Anna Felländer, Swedbank.
Åsa Arvidsson och Danica Kragic Jensfelt
Fr v: Åsa Arvidsson, Avanade och Danica Kragic Jensfelt, KTH.
Jonas Ogvall och Anna Rydergren.
Jonas Ogvall, Svenskt Digital Handel, och Anna Rydergren, Telia.
Anders Gustafsson
Anders Gustafsson, Karlstad universitet.