Annons

Annons

Sitewide generic

Ulrika-Robertsson-534.jpg

Ulrika Robertsson, COO och styrelsemedlem på Battle of the Quants

Risken är att “quants” får för mycket uppmärksamhet

Ulrika Robertsson, COO och styrelsemedlem på Battle of the Quants, upplever att 2016 har varit ett bra år för kvantitativa hedgefonder och ser fram emot att lära sig mer om Blockchain och andra Fintech-lösningar.

Vad minns du bäst från jobbåret 2016?  

2016 har varit ett väldigt spännande år att jobba med Quants (kvantitativa hedgefonder, som tillämpar algoritmer för att fatta investeringsbeslut). Dessa fonder har haft stor genomslagskraft i media och man har kunnat läsa artiklar om nya investeringsmetoder som använder sig av "Big Data" och "Artificial Intelligence". Samtidigt som diskretionära hedge fonder tappar (outflow), har Quants fått ökade allokeringar - vilket har gjort att "Battle of the Quants", har fått ett uppsving av intresse.
För mig personligen har året inneburit färre, men längre resor. Med Battle of the Quants åkte jag till Hong Kong, Shanghai och New York.

Hur ska du fira jul?  

I år började jag att fira jul tidigt. Jag har redan hunnit träffa släkt och vänner i Sverige. Jag ska gå på Luciafirande i London (man verkar blir mer fokuserad på sådan saker när man bor utomlands). Därutöver blir det en massa julfester och mingel i London under hela december. Över jul och nyår kommer jag att vara i USA och fira med mina bästa vänner i NYC, Oregon och DC. Jag hoppas på lite längdskidåkning, kalkon och köttbullar.

Vad är det bästa med julen?  

Att alla är lediga samtidigt och att man verkligen kan glömma “inboxen”.  Det är kul att träffa släkt och vänneroch att hitta på (och få) julklappar. Jag tycker också om att pyssla.

Annons

Annons

Hur gör du för att koppla bort jobbet när du är ledig?

Under veckorna och helgerna i London försöker jag klämma in mycket yoga, joggning och gym. Jag gillar också semestrar som inkluderar aktiviteter; skidåkning och yoga “boot camp” retreats. I bland försöker jag också ta hela sommaren ledigt. Jag behöver minst en hel vecka innan jag varvar ner.
Just nu känns det “lätt” att koppla bort jobbet, jämfört med sociala medier.

Kommer du avlägga ett nyårslöfte?

Jag brukar lova mig själv att lära mig franska flytande (det har jag sagt de senaste fem åren), eftersom jag vill tillbringa mer tid i fransktalade länder. Kanske vill jag jobba mer mot Paris och Genève i framtiden.
Ett annat nyårslöfte som jag brukar avge är att “inte  lova för mycket / over commit och att tacka nej till inbjudningar/events om jag inte vet om jag kan eller vill delta. Jag ska verkligen försöka att inte ha dåligt samvete och inte tacka ja för snabbt och sedan ångra mig.

Till sist, vad är dina yrkesmässiga planer för 2017?

Under 2017 kommer jag att fortsätta med quantitive finance; jobba med quant managers and investerare. Det ska bli spännande att se vilka fonder som klarar sig och går bra. Jag ser en viss risk for att “quants” får för mycket uppmärksamhet och pengar och att alla vill vara quant manager utan att ha en unik “edge”. Då kan investerare bli besvikna. Tyngdpunkten för 2017 blir att sammanföra människor och introducera investerare och hedgefondförvaltare för varandra. Därutöver jag vill lära mig mer om Blockchain och andra FinTech-lösningar som jag tror kommer att påverka finans- och kapitalförvaltningsbranchen.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons