Annons

Annons

Juridikstudenten Angelica är Årets framtida ledare

KPMG har i samarbete med Universum utsett Angelica Ström, medgrundare av föreningen Juristresursen, till Årets framtida ledare 2016.

 

Angelica Ström studerar på juristprogrammet vid Uppsala universitet. När hon och hennes studiekamrat Nils Edlund kände att det saknades ett praktiskt komplement till studierna bestämde de sig för att grunda Juristresursen. En förening bestående av juriststudenter som kostnadsfritt bistår allmänheten med juridiska problem och frågor.

– Jag var ute efter att bryta det traditionella och gammalmodiga sättet att studera juridik. Jag ville sätta kunskaperna i realistiska sammanhang, förklarar hon.

Föreningen har breddats till Göteborgs och Lunds universitet och har nu totalt 100 aktiva medlemmar. Angelica Ström arbetar ständigt för att utveckla föreningen genom att involvera medlemmarna och få dem att känna att deras insats tillför en viktig del i organisationen.

Annons

Annons

Ur juryns motivering kan man läsa följande; ”med drivkraft och nyfikenhet att hjälpa andra, har Angelica Ström skapat värde för människor och samtidigt byggt strukturer för effektivt ledarskap.” Juryn vill även belysa hennes förmåga att fånga ett samhällsproblem och modernisera en traditionsbunden utbildning.

– Det är fantastiskt roligt att ha blivit utnämnd till Årets framtida ledare 2016, både för mig och för hela Juristresursen. Det är en stor drivkraft att kunna hjälpa människor samtidigt som studenter får möjligheten att utvecklas genom praktiska moment vid sidan av utbildningen. Utmärkelsen är en sporre att fortsätta med det jag gör och förhoppningen är att nå ut till ännu fler och inspirera andra till liknande initiativ.

Fakta

För sjunde året i rad utser KPMG i samarbete med Universum Årets framtida ledare. Det är en tävling som riktar sig till ekonomi-, ingenjörs- och juriststudenter i Sverige som utmärkt sig särskilt inom ledarskap. Utöver den åtråvärda titeln vinner Årets framtida ledare även en ledarskapsutbildning från Novare Accelerate värd 45 000 kronor.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bildspel Stjärnor på Berns

Den 7 september arrangerade Svenskt Ledarskap och Women Executive Search en paneldiskussion på Berns Salonger i centrala Stockholm. Temat var slaget om stjärnorna och framtidens ledarskap. Panelgäster var Lars Strannegård, Handelshögskolan i Stockholm, Katarina Berg, Spotify, Fabian Bengtsson, Siba/Netonnet, Stina Bergfors, United Screens och Kaj Svensson, Svenskt Ledarskap. Moderator var Anna Stenberg, Wes.
Kaj Svensson, Svenskt Ledarskap och Mats Wahlfeldt, Combitech.
Pernilla Englund, Sylog Sverige och Jörgen Bergström, Saab.
Arrangörerna Kaj Svensson, Svenskt Ledarskap, (längst till vänster) och Anna Stenberg, Wes, (mitten i brunt) samt övriga i arrangörsteamet.
Tomas Rimeika, Rimeika retorik, Elin Ljung, Ratos och Birgitta Ståhl, Kreab.
Charlotte Rylme, Business Sweden
Bengt Eliasson, BusinessON, Karin Wigart, Svenskt Ledarskap och Roger Martinsson, Furniturebox
Andrea Pohn, Inhouse och Ulrika Evans, Panagora.
Torbjörn Claesson, Haldex
Josefine Hedebark, McKinsey.
Greta Ek, Aktieinvest.
Paulina Buchet, Ecster.
Helena Alexandersson och Victor Vennström, bägge från Tele2.
Constanza Lemuz Rodriguez och Sara Ekström, bägge från iZettle.
Anders Sewerin, Anders Sewerin & Company och Hanne Engberg, Medius.
Amanda Dahlberg, Anne Smitt och Jens Ekelund, Realtid Media.
Wu Jing framförde ett vackert musikstycke för de cirka 200 gästerna.

Bildspel Människa och maskin

Anna Felländer, Danica Kragic Jensfelt, Anders Gustafsson, Åsa Arvidsson, Pehr-Johan Norbäck, Anne-Marie Eklund-Löwinder.
Den 31 augusti bjöd IT-konsultföretaget Avanade in till ett rundabordssamtal på Strandvägen 7a i Stockholm. Temat var Människa och Maskin. Kring bordet samlades Anna Felländer, Swedbank, Danica Kragic Jensfelt, KTH, Anders Gustafsson, Karlstad universitet, Åsa Arvidsson, Avanade, Pehr-Johan Norbäck, Institutet för Näringslivsforskning samt Anne-Marie Eklund-Löwinder, ISS. Foto: Martin Sundström
Oliver Hofmann, KG Rickhamre och Elisabeth Wanngård.
Rundabordssamtalet arrangerades i samarbete med Coast Communications. Fr v: Oliver Hofmann, KG Rickhamre och Elisabeth Wanngård.
Gunnar Iggendal, Karl-Johan Byttner, Liv Reenstierna och Kalle Bäck.
Fr v: Gunnar Iggendal, Automation Region, Karl-Johan Byttner, Veckans Affärer, Liv Reenstierna, Beautynet.se och Kalle Bäck, Kungliga Automobilklubben.
Jacob Lindberg och Robin Teigland
Jacob Lindberg och Robin Teigland, bägge från Handelshögskolan i Stockholm.
Ylva Hambraeus Björling
Ylva Hambraeus Björling, Styrelseakademien.
Anne-Marie Eklund-Löwinder och Sophia Nilsson.
Fr v: Anne-Marie Eklund-Löwinder, ISS, och Sophia Nilsson, IDG.
Anne Smitt och Jens Ekelund.
Anne Smitt och Jens Ekelund, bägge från Realtid Media.
Mari Fossheim
Mari Fossheim, Navigator Kommunikasjon.
Anna Felländer
Anna Felländer, Swedbank.
Åsa Arvidsson och Danica Kragic Jensfelt
Fr v: Åsa Arvidsson, Avanade och Danica Kragic Jensfelt, KTH.
Jonas Ogvall och Anna Rydergren.
Jonas Ogvall, Svenskt Digital Handel, och Anna Rydergren, Telia.
Anders Gustafsson
Anders Gustafsson, Karlstad universitet.