Annons

Annons

Sitewide generic

Juridikstudenten Angelica är Årets framtida ledare

KPMG har i samarbete med Universum utsett Angelica Ström, medgrundare av föreningen Juristresursen, till Årets framtida ledare 2016.

 

Angelica Ström studerar på juristprogrammet vid Uppsala universitet. När hon och hennes studiekamrat Nils Edlund kände att det saknades ett praktiskt komplement till studierna bestämde de sig för att grunda Juristresursen. En förening bestående av juriststudenter som kostnadsfritt bistår allmänheten med juridiska problem och frågor.

– Jag var ute efter att bryta det traditionella och gammalmodiga sättet att studera juridik. Jag ville sätta kunskaperna i realistiska sammanhang, förklarar hon.

Föreningen har breddats till Göteborgs och Lunds universitet och har nu totalt 100 aktiva medlemmar. Angelica Ström arbetar ständigt för att utveckla föreningen genom att involvera medlemmarna och få dem att känna att deras insats tillför en viktig del i organisationen.

Annons

Annons

Ur juryns motivering kan man läsa följande; ”med drivkraft och nyfikenhet att hjälpa andra, har Angelica Ström skapat värde för människor och samtidigt byggt strukturer för effektivt ledarskap.” Juryn vill även belysa hennes förmåga att fånga ett samhällsproblem och modernisera en traditionsbunden utbildning.

– Det är fantastiskt roligt att ha blivit utnämnd till Årets framtida ledare 2016, både för mig och för hela Juristresursen. Det är en stor drivkraft att kunna hjälpa människor samtidigt som studenter får möjligheten att utvecklas genom praktiska moment vid sidan av utbildningen. Utmärkelsen är en sporre att fortsätta med det jag gör och förhoppningen är att nå ut till ännu fler och inspirera andra till liknande initiativ.

Fakta

För sjunde året i rad utser KPMG i samarbete med Universum Årets framtida ledare. Det är en tävling som riktar sig till ekonomi-, ingenjörs- och juriststudenter i Sverige som utmärkt sig särskilt inom ledarskap. Utöver den åtråvärda titeln vinner Årets framtida ledare även en ledarskapsutbildning från Novare Accelerate värd 45 000 kronor.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons