Annons

Annons

Sitewide generic

Han tar tillfälligt över Rikshem

Förvaltningschefen tar över som tillförordnad vd medan fastighetsbolaget letar efter en permananent ersättare till Höjvall.

Jan-Erik Höjvall får lämna Rikshem och ersätts tillfälligt av förvaltningschefen Sven-Göran Svensson. Nu inleder fastighetsbolaget en sökprocess efter en permanent vd.

Svensson är idag förvaltningschef och har arbetat inom bolaget sedan 2011.

Sven-Göran Svensson.

Han har tidigare haft ledande roller inom både AP Fastigheter samt Vasakronan. Hans erfarenhet av både Rikshem och fastighetsbranschen gör att bolaget nu har den stabilitet som krävs för att fortsätta sitt arbete medan jakten på en permanent vd fortsätter, säger styrelseordförande Svante Johansson i en kommentar.

Annons

Annons

Samtidigt aviserar Rikshem förändringar i styrelsen. Johansson har valts in som ny ordförande medan Tomas Flodén och Mats Efraimsson, stabschef respektive bolagsjurist på AMF väljs in som styrelseledamöter på årsstämman.

Rikshems ägare träffades förra onsdagen för att diskutera samägandet mellan AMF och AP4. På mötet beslutade man om att sparka Jan-Erik Höjvall och kom överens om att fortsatt gemensamt äga och utveckla Rikshem.

– Vi har haft den här åsikten från början och vi är glada att vi nu fått samsyn kring det här med AP4. Våra åsiktsskiljaktligheter med AP4 handlade om vd-frågan och nu är ju den löst, sade Peder Hasslev, vice vd AMF till Realtid.se den 3 mars.

Han betonade att AMF tagit KPMG-rapportens skarpa kritik mot Rikshems ledning på allvar från början.

– Det har spelat stor roll för vårt ställningstagande. Min ståndpunkt är att rapporten ger en helhetsbild som jag inte tycker är acceptabel. Hade vi tidigare känt till något av det som framkom i rapporten så hade vi reagerat direkt, sade Hasslev.

Bolagets ex-ordförande Mats Mared lämnade i protest sin post med anledning av att Höjvall sparkades. Dagens Industri avslöjade i början av mars att Mared höjde Höjvall till skyarna – trots den kritikstromen.

”Jan-Erik själv är också den bästa symbolen för att det är full fart framåt som gäller. Redan vid lunch på tisdagen satte han sig på ett plan till Umeå där han ska delta på Umeå Business Arena", skrev Mared i ett brev till bolagskontakter, avlöjade Di.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons