Annons

Annons

Sitewide generic

Studenter534x260.jpg

Att arbetsgivaren kan bli en god referens för framtida karriär, ge en hög framtida inkomst och erbjuda en kreativ och dynamisk arbetsmiljö är några av de saker studenterna i undersökningen tycker är viktigast när de letar jobb.

Google och UD är drömarbetsgivare

När svenska ekonomi- och juridikstudenter får tycka till hamnar Google och UD i topp som drömarbetsgivare. Detta enligt Universums studentundersökning FöretagsBarometern 2016.

Amerikanska Google intar förstaplatsen för hela undersökningen. Det är ingen tillfällighet enligt brandingföretaget Universum.

– I jakten på drömarbetsgivaren letar de svenska studenterna efter en arbetsgivare som på ett tydligt sätt kommunicerar ett högre syfte med sin verksamhet och där studenterna känner att de bidrar. Studenterna söker också arbetsgivare som tar work-life balance på allvar, som kan erbjuda kreativ arbetsmiljö och spännande produkter. Att arbetsgivaren anses vara en god referens för den framtida karriären är också viktigt. Dessa egenskaper förknippar många med Google, säger Sighsten Dahl, Employer Branding Specialist på Universum.

Efter Google är det svenskt på topplistan. Storföretag som IKEA, H&M, Sweco, Volvo Cars och Skanska är eftertraktade bland studenterna.

Annons

Annons

– Svenska företag upplevs som trygga och stabila, och erbjuder ofta en arbetsmiljö där medarbetarna respekteras och själva kan vara med och påverka. En arbetsgivare som kommer starkt i år är Volvo Cars som erbjuder en innovativ arbetsplats i kombination med stabilitet och trygghet.

Över 24 000 universitets- och högskolestudenter har deltagit i undersökningen.

Ekonomistudenternas topplista


1. Google
2. H&M
3. IKEA
4. Spotify
5. Handelsbanken
6. PwC
7. EY
8. Swedbank
9. SEB
10. Nordea

Juridikstudenternas topplista


1. Utrikesdepartementet
2. FN
3. Mannheimer Swartling
4. Åklagarmyndigheten
5. EU-domstolen
6. Domstolsväsendet (Domarbana)
7. Polisen
8. Domstolsväsendet (Notarietjänstgöring)
9. Regeringskansliet
10. Vinge

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons