Annons

Annons

Agneta_Strandberg_534.png

Agneta Strandberg, HR-direktör på EY

Byrån som rekryterar 100 revisorer till hösten 2018

100 av 230 nyrekryteringar är revisorer. Det säger EY:s HR-direktör Agneta Strandberg i Realtids nionde del av artikelserien om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna. 

EY är efter PWC den största revisionsfirman i Sverige.  Totalt har firman 250.000 medarbetare i 150 länder och i Sverige arbetar 2.700 medarbetare. 

HR-direktör Agneta Strandberg kommenterar: 
 
 Hur många rekryterar ni i höst?

– Vi räknar med att rekrytera cirka 230 medarbetare. 

  Hur många av dessa är revisorer?

– Cirka 100 medarbetare till hösten 2018

Till vilka områden rekryterar ni flest?

– Alla våra affärsområden har behov av ny- och ersättningsrekryteringar. Störst är Assurance och därefter Advisory.
 
Hur gör ni för att locka medarbetare till er?

– Vi arbetar mycket med studentrelationer och våra prioriterade universitet. Vi erbjuder internships, talent training-program, tävlingen Young Tax Professional of the Year (YTPY) och även praktikplatser. Dessutom får man från allra första början hos oss jobba med spännande kunder och uppdrag. Som medarbetare på EY arbetar du tillsammans med erfarna medarbetare som inspirerar dig och lär dig nya saker varje dag.
 
 Är rekrytering en utmaning?

– Som arbetsgivare behöver vi alltid anstränga oss för attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Men vi har alltid fått och får fortfarande många bra ansökningar. Vi är stolta över att vara den mest attraktiva arbetsgivaren bland nordiska ekonomistudenter 2017 och den mest attraktiva i branschen bland svenska ekonomistudenter, enligt Universums undersökning.
 

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons