Annons

Annons

Sitewide generic

Mika-Burman-Gotz-534.jpg

Mika Burman Götz, chef för SEB:s internetbanker för privat- och företagskunder

"Andligheten är en viktig del för mig"

Mika Burman Götz, chef för SEB:s internetbanker för privat- och företagskunder, hämtar energi genom långa promenader eller löprundor på västgötaslätten. Hon tror på att de tankar vi skickar ut i universum är sådant som kommer tillbaka. Därför brukar Mika Burman Götz använda Pinterest för att göra foto-boards över vad hon vill ska hända i sitt liv under kommande år.

Vad minns du bäst från jobbåret 2016?

– Utan tvekan när jag stod på scenen på vårt interna event på Waterfront. 3000 personer på plats i publiken och några tusen till som följde via länk. Jag pratade om hur vi kommer att möta våra privatkunder digitalt framöver och om de första stegen vi tagit på den vägen. En grymt häftig känsla av att vi är ett enda stort team på banken!

Hur ska du fira jul?

– Jag firar med mina föräldrar och bror med familj hemma i lilla Järpås. Julen inleds alltid den 23:e då jag och mamma klär granen och lyssnar till tyska julvisor från ett gammalt kassettband min morfar gjorde för många herrans år sedan.

Vad är det bästa med julen?

Annons

Annons

– Det är lugnet och tiden för reflektion. Och att få hänga med familjen såklart. Jag skulle inte beskriva mig som religiös men andligheten är en viktig del för mig och på julen finns det naturligt mer tid för att ge den sidan av mig större plats. Det mår jag bra av.

Hur gör du för att koppla bort jobbet när du är ledig?

– Jag hämtar mycket energi genom långa promenader eller löprundor på västgötaslätten. Då försvinner jobbtankarna snabbt och jag är totalt närvarande i stunden. Det är meditation för mig.

Kommer du avlägga ett nyårslöfte?

– Jag tror lite grann på att de tankar du skickar ut i universum är sådant som kommer tillbaka. Så jag brukar använda Pinterest för att göra foto-boards över vad jag vill ska hända i mitt liv under kommande år, lite för att skicka ut det som en positiv affirmation i universum och samtidigt sätta det som en målbild för mig själv att arbeta för. För 2016 hade jag både arbetsrelaterade bilder men även personliga och mycket av det har slagit in. Jag kommer såklart göra detsamma för 2017!

Till sist, vad är dina yrkesmässiga planer för 2017?

– Jag ser otroligt mycket fram emot att fortsätta SEB:s digitaliserings-resa. Hela organisationen är vansinnigt framåtlutad just nu och vi utmanar oss själva varje dag genom att säga, ”jag vet att det inte går, men OM det skulle gå, hur skulle vi göra då...” och det skapar underverk. Vi kommer att komma med många spännande lanseringar under året.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons