Annons

Annons

Inte så illa att jobba på McDonald's

...tycker de själva. Nu vill hamburgerkedjan stryka termen "McJob" ur engelska lexikon.

Engelska McDonald's känner sig orättvist behandlat. Nu ska de försöka förmå Oxfords uppslagsbok att stryka termen ”McJob”, som enligt ordboken är ett ”ostimulerande, lågbetalt jobb med få framtidsutsikter”.

Enligt Financial Times började ordet att användas i USA på 80-talet. Det förankrades ytterligare efter Douglas Couplands bok ”Generation X”. Nu vill McDonald's inte längre förknippas med termen.

”Vi tycker att det är föråldrat, inte verklighetsförankrat och dessutom kränkande mot de talangfulla, hårt arbetande människorna som tjänar allmänheten varje dag”, skriver McDonald's i ett brev som FT tagit del av.

Annons

Annons

”Det är dags att definitionen av “McJob” ändras till att beskriva ett arbete som är stimulerande, lönande och erbjuder genuina möjligheter till karriärsutveckling och ger färdigheter som varar hela livet”.

I England, till exempel, har hälften av företagets ledning börjat på golvet – en fjärdedel av dem är kvinnor, säger McDonald's.

– Vi följer ändringar i språket och det speglas i våra definitioner, säger en taleskvinna för Oxfords uppslagsbok till tidningen.

Realtid.se

redaktionen@realtid.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons