Annons

Annons

Sitewide generic

Hon efterträder Egart

Styrelsen för Stockholms Handelskammare har utsett Maria Rankka till ny vd.

Därmed efterträder hon Peter Egardt som avgick från uppdraget för att efterträda Anders Bjröck som landshövding för Uppsala län.

Hon tillträder sin tjänst senast den 15 oktober 2010.

– Handelskammaren är central för alla som vill bidra till en dynamisk Stockholm-Uppsalaregion. Det ska bli roligt att få jobba med modernisering och utveckling av denna anrika institution, säger Maria Rankka.

Annons

Annons

Maria Rankka är i dag vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv och chef för tankesmedjan Timbro, ett uppdrag hon haft sedan oktober 2006.

Hon kom till Timbro 2005, efter att ha arbetat fem år som konsult och delägare i Prime PR. Maria har även författat ett antal skrifter och böcker om olika samhällsfrågor.

– Det är med stor glädje och förväntan vi välkomnar Maria som ny verkställande direktör för näringslivets tyngsta aktör i regionen Stockholm-Uppsala. Maria är en naturlig ledare och en person som framgångsrikt drivit förändrings- och förnyelsearbete på Timbro. Hon har ett brett och relevant nätverk och är uppskattad av medarbetare och företrädare inom näringslivet och politiken. Med Maria som ny VD får Stockholms Handelskammare en ledare som fortsatt kan driva och stärka det viktiga arbetet med att göra Stockholms och Uppsala län till en region i världsklass för företag och företagare, säger Handelskammarens ordförande Jens Spendrup.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons