Annons

Annons

Sitewide generic

Hemfosa förvärvar för halv miljard i Finland

Köper ytterligare tre samhälls­fastigheter.

Hemfosa fortsätter sin nordiska expansion och förvärvar ytterligare tre samhällsfastigheter i Finland. Det underliggande värdet på fastigheterna uppgår till cirka 500 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare är en fond som förvaltas av Auratum Kiinteistöt Oy, vars största investerare är Pensionsförsäkringsaktiebolaget Veritas och Turun Seudun Osuuspankki (Åbonejdens andelsbank). Affären finansieras via eget kapital och banklån.

– Det här är vårt andra förvärv i Finland på kort tid. Därmed har vi på allvar etablerat oss som en bredare nordisk aktör samtidigt som vi stärker vår position ytterligare inom samhällsfastigheter i Finland, kommenterar Stina Lindh Hök, transaktionschef i Hemfosa, i en kommentar.

Annons

Annons

Två av fastigheterna är belägna i Finlands tredje största stad Tammerfors och innefattar byggnad som tillhör Tammerfors universitet. Det rör sig därtill om en kontorsbyggnad som är fullt uthyrd till finska skatteverket.

Den tredje är ett myndighetshus som ligger i Brahestad strax söder om Uleåborg. Den fastigheten inrymmer polis-, åklagar- och kronofogdemyndigheten.

Den uthyrningsbara ytan uppgår totalt till 26.677 kvadratmeter med årliga hyresintäkter på cirka 40 miljoner kronor. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 10,4 år.

Hemfosa har idag sin tyngdpunkt i Sverige och ett växande fastighetsbestånd i Norge där de första köpen genomfördes nyligen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons