Annons

Annons

Exklusiva bostäder

Hus_534.png

Vrångholmen, egen ö invid Marstrand med Josef Frank inspirerad arkitektur

"Vi förmedlar hem med en magi och en historia"

Vad många inte känner till är att Bukowskis förmedlar fastigheter och våningar via sin egen mäklaravdelning. Objekten är profilhem inom ”high-end” sektorn. "Många av köparna är mellan 35 och 50 år och verksamma inom sport, nöje och it", berättar Catharina Bernstein, som är CEO och grundare av Bukowskis Real Estate.

Många förknippar Bukowskis med det ledande auktionshuset i Norden, grundat 1870 av den polske adelsmannen Henryk Bukowski. Auktionshuset har förmedlat otaliga skatter och intresset för dess auktioner är stort – både nationellt och internationellt. Bland större försäljningar räknas The Last Supper av Andy Warhol (såld 2014 för 50 miljoner kronor) och försäljningen av de dyraste örhängena som sålts på en svensk auktion (2014, slutpris 5,3 miljoner kronor).

Det som inte är lika känt är att auktionshuset även driver en mäklaravdelning sedan hösten 2013 under namnet Bukowskis Real Estate.

– Vi förmedlar främst profilhem som är kulturellt, arkitektoniskt eller lägesmässigt unika. Hem med en magi och en historia som är värd att lära känna och berätta. Det kan vara allt från en koja vid havsbandet till ett hundraårigt slott, säger Catharina Bernstein, som är CEO och grundare av mäklaravdelningen.

Catharina Bernstein

Eftersom Bukowskis har en lång erfarenhet av att värdera lösöre var steget till att börja köpa och sälja fastigheter och våningar inte särskilt stort.

– Ofta är en försäljning eller köp av en fastighet nära förknippad med köp eller avyttring av lösöre. För våra kunder underlättar det betydligt att ha en enda leverantör, förklarar Catharina Bernstein.

De fastigheter och våningar som ni saluför ligger inom spannet 10-20 miljoner kronor och därutöver. Vilka är egentligen köparna?

– Traditionellt har köparna varit personer över 50 år som är verksamma inom näringslivet, juridik- eller finansbranschen. Idag ser vi att många av köparna är betydligt yngre, ofta mellan 35 och 50 år och dessa kan även vara verksamma inom sport, nöje och it. Vi ser att en ny trend är att man gärna vill investera i sitt boende och ha en bas i Sverige även om man är verksam utomlands.

Annons

Annons

Sagolika Ulfvik på Värmdö

Många av köparna är offentliga personer som gärna inte vill skylta med sina fastighetsaffärer. Därför marknadsför sig inte Bukowskis Real Estate genom att offentliggöra vilka deras kunder är och flera av hemmen säljs via private sales, det vill säga ej på den offentliga marknaden. Desto bättre på att offentliggöra uppgifterna är media.

Till exempel var inte Expressen, Hänt och Posh24 sena med att berätta att herrgårdsfastigheten Stora Lundby förvärvades av skådespelaren Mikael Persbrandt och hans sambo Sanna Lundell förra året för 14,4 miljoner kronor.

Anrika Stora Lundby gård om 40 hektar, Nynäshamn


Vidare gick Affärsvärlden ut med att Melker Schörlings fru, Kerstin Schörling hade köpt Torekovs fina gamla småskola, på 82 kvadrat för nästan 13 miljoner kronor, vilket därmed kvalificerar sig som Sveriges dyraste fritidshus.

Hur många fastigheter har ni förmedlat hittills?

– Sedan starten har vi förmedlat ett par hundra. Vi förmedlar hem på ett kvalitativt vis, där kvantitet är sekundärt. Dessutom har marknaden varit rätt trög under hösten 2016 inom ”high-end” sektorn. Mellan januari 2016 och januari 2017 har vi sett en 30 procentig minskning i antalet registrerade lagfarter enligt statistik. Detta påverkar utbudet, som är litet, och omsättningshastigheten har bromsat in. Till stor del beror det på politiska beslut som amorteringskravet och reavinstbeskattningen som är hög. Vi har under 2017 dock sett en förbättring sett till avslut.

Helsingborgs Hittarps exklusiva och moderna granitfastighet med vy över Öresund

Vilken är er vision?

– Vi hoppas att vi kommer att växa – både inom Sverige och utomlands.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bildspel Realtid Helg testar racingkurs

Realtid Helgs John Bark drabbas av tävlingsinstinkt under racingkursen Formel Bil steg 1 på Linköpings Motorstadium. Missa inte hans bilder från en fartfylld dag!
Under förmiddagen drillas vi av instruktörerna KG och Jonas.
Enkelt i klassrummet när KG förklarar. Som bortblåst i bilen på banan!
Rödvit kajak på hjul. Garanterat snabbpaddlad!
Känns bättre med overallerna på. Nu ser vi i alla fall ut som proffs!
Uppställning team-vis vid respektiva bil. Jag tillhör gröna stallet.
Än är inte lektionen över! Det är mycket man ska komma ihåg innan man tar plats i formelbilens sittbrunn.
En vänskaplig selfie innan striden om hundradelar och noslängder tar vid.
Ingen vanlig Volvo. Ingen dussinförare heller; KG visar vägen.
Ledarbilen har lämnat banan. Nu ökar farten. Och adrenalinet!
En bil man ofta ser baken på: Ariel Atom 3.5.
Varmt! Man sitter granne med svansmotorn. Och trångt. Det är inte sittkomforten som säljer in det här konceptet.
Till skillnad från Formelbilarna är Ariel Atom reggad för vanlig landsväg.
Om någon snurrat eller hamnat utanför banan får Volvon rycka ut.
Nervositeten börjar släppa, förmiddagens teorilektion kommer (hjälpligt) tillbaka.
The Arial är ett spjut. Låter bra också.
Sitter sexpunktsbältet tillräckligt tajt? Det är svårt för föraren att manövrera i sittbrunnen. Teamen hjälper varandra att komma i och ur.
”Gröna teamet” på väg in till förarbyte.
Glöm högerregeln! Disciplinen är hård, ingen släpps ut på banan när lopp pågår.
Greppet är väldigt bra. Tills det börjar regna …
Nu djävlar ska det tävlas!
Arialen vaktar så att ingen tjuvstartar.
Många hjälmar har GoPro-fästen. Det blir säkert livligt refererad filmvisning i många hem senare på kvällen …
Bilarna är inte bara snygga och snabba. Det är extremt kul att köra också! Och lärorikt.
Sa de 200 knyck? Känns som 250! Minst! Särskilt när kurvan närmar sig.
Tyvärr blev det ingen prispall för mig. Men jag skämde inte ut mig. Och jag körde inte av banan. Av: John Bark

Helgens poddar

Helgens poddar

Bildspel Världens 10 mest exklusiva superyachter

Plats 10. A. Listans enda motorseglare. 143 meter lång.
9. El Mahrousa. Veteranen i sällskapet. 146 meter lång. Toppfart 16 knop. Ursprungligen byggd 1865 av Samuda Bros i London.
8. Prince Abdulaziz. Byggd 1984 av danska Helsingor Vaerft. Tjänstgör som den kungliga yachten för Saudiarabiens kung Abdullah, som ärvde henne av kung Fahd. 147 meter lång, med en marschfart på 18 knop och en toppfart på 22 knop.
7. Topaz. Byggd 2011–2012 på det tyska yachtvarvet Lürssen. Ytterst lite är känt om fartyget, annat än längden 147,2 meter och att hon är den tredje största yachten som byggts på det tyska skeppsvarvet.
6. Al Said. Byggd 2008 också hon på det tyska varvet Lurssen i Bremen. 22 knops marschfart med en toppfart på 25 knop. 155 meter lång.
5. Dilbar. Lurssen-byggda 156 meter långa Dilbar är mätt utifrån sina 15 917 bruttoton världens största yacht.
4. Dubai. Färdigställd 2006 av Platinum yachts, och är med sina 162 meter världens näst största privatägda yacht. Hon kan medföra en helikopter som väger 9,5 ton och två 10 meter långa tenderbåtar. Vid marschfarten 25 knop har hon en räckvidd på 7 400 sjömil.
3. Eclipse. Färdigbyggd 2010 på skeppsvarvet Blom + Voss i Hamburg och är med sina 164 meter världens nästa största superyacht. Ägaren är den inte helt okända ryska miljardären Roman Abramovich, som också äger det engelska fotbollslaget Chelsea.
2. Fulk Al Salamah. Fartyget är 164 meter långt, byggd år 2016 av Mariotti Yachts i hamnstaden Genua i italien.
1. Azzam är med sina 180,5 meter världens största superyacht, byggd av tyska Lurssen, det världsledande tyska skeppsvarvet som konstruerar och bygger stora superyachter. Trots längden och storleken kan fartyget med sina två vattenjetmotorer av gasturbintyp uppnå en toppfart på över 31,5 knop.

Helgens poddar