Annons

Annons

Sitewide generic

Roland Poirier Martinsson:

16-18 december 2016

ostar-534.jpg

Foto: Pixabay

Smaksensation i bergsby

Vd:n och grundaren av Insiderfonder, Erik Lidén, upplevde sitt finaste middagsminne på en oansenlig restaurang i en liten bergsby i Rom. Det var en kväll som kombinerade det bästa i livet – värme, vänner, god mat och drömmar.

Ett av Erik Lidéns bästa middagsminnen upplevde han för åtta år sedan när han tillsammans med sin hustru besökte sin svåger och svägerska med familj i en liten bergsby utanför Rom i Italien. Middagen avnjöts i en från utsidan oansenlig restaurang som drivs av en familj med ett stort hjärta och glädje för mat.

–  Jag minns särskilt att vi före middagen fick in en lokalt producerad ost. I kombination med ett kallt vitt vin bjöd den på en ren smaksensation där vi satt under markisen omgivna av spindelpelargonier en magisk augustikväll. De flesta i vårt sällskap pratade flytande italienska och det blev högljudda och skrattframkallande diskussioner såväl med ägarna till restaurangen som med de övriga gästerna.

Erik Lidén, vd och grundare av Insiderfonder


Middagen bjöd på många spännande, men förvånansvärt enkla rätter, berättar Erik Lidén.

– Jag minns särskilt en av smårätterna som bestod av potatismos och svamp. Rätten hade stekts i rikligt med smör och ackompanjerades av parmesan och tryffelolja. Till detta avnjöt vi ett härligt Brunello-vin som därefter har kommit att bli en personlig favorit.

Under middagen pratade sällskapet om livet och om drömmar. En av drömmarna hade Erik Lidén burit på ett bra tag –  drömmen att starta sitt eget fondbolag.

–  Det var en dröm som var på väg att bli sann. Jag hade just skickat in en ansökan om att driva fondverksamhet till Finansinspektionen och någon vecka tidigare hade jag tagit in en ny ordförande i bolaget, den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn.

Annons

Annons

Sedan var det dags för efterrätt.

–  Efter middagen kom ägaren, en lätt korpulent och jovialisk medelålders man, förbi vårt bord. Hans famn var fylld av kvistar från äpple- och aprikosträd med frukten kvar som han hade hämtat från sin trädgård. Likt en van inredare dekorerade han bordet framför oss inför efterrätterna. Jag åt en lokal variant på tiramisu. Det var vår sista kväll i byn, en kväll som kombinerade det bästa i livet – värme, vänner, god mat och drömmar.  Det gör den här middagen till ett av mina allra finaste middagsminnen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bildspel Palmgrens - den kungliga hovleverantören

Palmgrens produktkatalog från 1910. Sedan i mars i år går det att köpa produkterna, förutom i butiken, även på webben.
Palmgrens butik ligger på Sibyllegatan 7. Denna gata har Palmgrens haft som adress sedan företaget grundades 1896.
Sadelmakare i verkstaden på Sibyllegatan 1970-tal. När varumärket lanserades erbjöds kunderna ett sortiment där alla typer av rid- och hästutrustning ingick. Idag består sortimentet av handväskor, portföljer, bagar, smyckesförvaring och inredning.
Vd och ägare Catharina Herré väljer skinn hos garveriet. 95 procent av läderproduktionen är barkgarvad.
Palmgrens samarbetar med olika designers. Väskan är formgiven av möbel- och industridesignern Monica Förster. Väskan finns representerad i Nationalmuseums samlingar från Palmgrens.
Rottingväskan är en klassiker och har tillverkats sedan 1950. En relansering gjordes under 2000-talet med nya färger och tillbehör.
Knappasken är en storsäljare som funnits i mer än 80 år. Idag finns asken i flera storlekar och färger.
Sömnad av en ficka i en av Palmgrens ateljéer, som finns i Sverige, England, Spanien och Italien.

Sven Hagströmer och norrländsk mat