Annons

Annons

Sitewide generic

Heimstaden köper för 1,7 miljarder

Förvärvar portfölj med nio fastigheter.

Heimstaden inleder 2016 med ett förvärv i den övre storleksklassen då man, genom sitt danska dotterbolag, köper en portfölj ägarlägenheter i Köpenhamn för motsvarande cirka 1,7 miljarder svenska kronor. Säljare är Niam. Detta framgår av ett pressmeddelande.

– Portföljen utgör en unik möjlighet till att kraftfullt utöka Heimstadens bostadsbestånd i centrala Köpenhamn och vi ser fram emot att kunna vidareutveckla både fastigheterna och vår danska verksamhet de kommande åren. Fastigheterna är belägna i eftertraktade bostadsområden och ofta med direkt närhet till hav, säger Patrik Hall, vd, Heimstaden.

Annons

Annons

Portföljen består av nio fastigheter i områdena Havneholmen, Sluseholmen, Teglholmen, Österbro, Örestad Syd, Valby och Söborg som sammanlagt innehåller 436 ägarlägenheter och 232 parkeringsplatser. Den totala bostadsytan uppgår till drygt 44.000 kvadratmeter.

Fastigheterna förvärvades av Niam under perioden 2012–2013.

– Vi är glada över att ingå detta avtal med en stark köpare. Vi investerade i Köpenhamns bostadsmarknad vid ett gynnsamt tillfälle och försäljningen ger en attraktiv avkastning till våra investerare. Vi har emellertid en fortsatt positiv syn på den danska marknaden och efter försäljningen äger vi fortfarande cirka 400 bostäder i Köpenhamnsområdet, säger Niams vd Johan Bergman.

Affären genomförs både genom förvärv av bolag och genom fastighetstransaktioner, vilket finansieras dels med Heimstadens egna kassa och dels med realkreditlån om cirka 1,3 miljarder kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons