Annons

Annons

Sitewide generic

Han tar över efter Stenbeck

Sydafrikanen Tom Boardman blir ny ordförande i både Kinnevik och Millicom.

Tom Boardman
Tom Boardman
Foto: Kinnevik

Tom Boardman, som har suttit i Kinneviks styrelse sedan 2011, blir den som tar över klubban när Cristina Stenbeck kliver åt sidan efter tio år på posten.

– Valberedningen är glada att föreslå Tom Boardman som ny styrelseordförande. Tom har varit en aktiv medlem av styrelsen de senaste fem åren, och har bidragit med sin erfarenhet från att leda och bygga bolag inom ett flertal sektorer, såsom telekommunikation, finansiella tjänster och detaljhandel. Hans bakgrund som grundare och vd medför även värdefulla perspektiv till Kinneviks operativa arbete, säger Cristina Stenbeck, i en kommentar.

– Han har suttit i vår styrelse i fem år så han är ju inte ny till bolaget, han är väldigt väl insatt i vår strategi och allt vad vi gör, säger Kinneviks presstalesperson Torun Litzén till Realtid.se.

Annons

Annons

Är det en permanent lösning?

– Det är en lösning som valberedningen har föreslagit, men man väljs ju för ett år i taget.

Tom Boardman tar inte bara över Cristina Stenbecks ordförandepost i Kinnevik, då han även blir ny styrelseordförande i Millicom.

Boardman, som är Sydafrikansk medborgare, är i dag även styrelseledamot i Nedbank Group, Woolworths Holdings, Royal Bakofeng Holdings och African Rainbow Minerals, och var ledamot i Vodacom Group mellan 2009 och 2011.

Mellan 1973 och 1986 hade han olika chefsbefattningar inom gruvindustrin och detaljhandeln i Sydafrika och 1986-2002 chefsbefattningar inom BoE Bank.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons