Annons

Annons

Sitewide generic

Google utmanar Apple Pay

Släpper betaltjänst för Android-mobiler i Storbritannien.

Googles satsning syftar till att ta upp kampen med ärkerivalen Apple Pay som lanserades i Storbritannien förra året. Det rapporterar Financial Times. 

Betaltjänsten har stöd för Mastercard och Visa liksom för kort utgivna av flera brittiska storbanker, bland annat Bank of Scotland, HSBC, Lloyds och First Direct.

Enligt Google är Storbritannien en lukrativ marknad för mobilbetalningar eftersom de flesta har en smart lur, samtidigt som allt fler betalar med kontaktlösa kort som Realtid.se tidigare uppmärksammat.

Annons

Annons

En stor andel brittiska återförsäljare och kaféer accepterar även kontaktlösa mobilbetalningar, vilket också är en Android Pay-funktion.

Enligt FT har över 36 miljoner en Androidlur i världen, men bara en fjärdedel av dem har en fingeravtrycks-avläsare som kan förenkla mobilbetalningar betydligt.

Jämförelsevis finns det 19,1 miljoner Iphone-användare, men nästan hälften av dem äger modeller som både medger fingeravtrycksavläsning och kontaktlösa betalningar.

– Google har legat efter Apple när det kommer till att få användare att registrera betalkortinformation, vilket kan göra det svårare att uppnå stor adaption, säger Jack Kent, analytiker på IHS till FT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons