Annons

Annons

Sitewide generic

Fundedbyme siktar mot börsen

Målet är en notering nästa år.

Fundedbyme planerar för en börsintroduktion 2017, skriver Di Digital. På årsstämman i mitten av april ska man föreslå att bolaget blir publikt. Syftet är att närma sig en notering, enligt sajten.

– Det är ett led i vår resa uppåt för att så småningom kanske bli ett listat bolag. Det är en väg vi har stakat ut nu. Börsen är egentligen crowdfunding fast på ett väldigt klassiskt sätt. Egentligen är det ganska naturligt för ett bolag som vårt att vi ska ägas av användarna, säger Daniel Daboczy, medgrundare och vd för Fundedbyme, till Di Digital.

Fundedbyme grundades 2011, är i dag Nordens största crowdfunding-plattform och konkurrerar med amerikanska Kickstarter. Men bolaget har fortfarande inte lyckats att gå med vinst.

Annons

Annons

– Vi har röda siffror och vi är ett bolag som satsar på tillväxt. Vi jagar svarta siffror men samtidigt är vi måna om att växa. Vi får inte stanna upp nu när vi har lyckats få marknaden att fatta vad vi gör, säger Daniel Daboczy, till sajten.

Nu siktar Fundedbyme på att dra in mellan 5-15 miljoner kronor genom en crowdfunding-runda för egen del.

Första gången man bad användarna om att investera var våren 2014 då bolaget fick in 6,7 miljoner kronor, enligt Di Digital. Totalt har Fundedbyme 540 aktieägare i dagsläget. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons