Annons

Annons

Sitewide generic

Fortsatt få kvinnor i ledande positioner

"Det har blivit en ekonomisk och social travesti."

Nya Mercer-rapporten "When Women Thrive Global Report" visar att kvinnor fortfarande är underrepresenterade i världens arbetskraft.

Och enligt rapporten kommer bara 40 procent av ledande positioner innehas av kvinnor år 2025, om det fortsätter i samma långsamma takt som i dag.

I dagsläget tenderar kvinnors representation i olika typer av professionella organisationer dessutom att minska, på en viss nivå i karriären.

Annons

Annons

– När det kommer till traditionella metoder för att avancera i karriären så står kvinnor och stampar och underrepresentationen av kvinnor runt om i världen har blivit en ekonomisk och social travesti. Medan chefer fokuserat på kvinnor på toppen, så har de till stor del ignorerat de kvinnliga talangerna, säger Johan Ericsson som ansvarar för Mercer's nordiska och östeuropeiska talent business-avdelning, i en kommentar till rapporten.

Kvinnor utgör 40 procent av ett bolags genomsnittliga arbetsstyrka globalt. 33 procent av världens managers är kvinnor, 26 procent är seniora managers och bara 20 procent är exekutiva chefer.

– Detta är en maning till handling. Varje organisation kan antingen bibehålla status quo eller främja ekonomisk tillväxt genom kvinnors kraft, säger Johan Ericsson.

Andelen kvinnor i Latinamerikas arbetsstyrka väntas öka från 36 till 49 procent till och med år 2025, följt av Australien och Nya Zealand (35-40 procent), medan andelen i USA och Kanada endast stiger med ynka 1 procent, från 39-40 procent, visar rapporten.

– De flesta bolag fokuserar inte på hela utbudet av talanger och de är inte hela inriktade mot att genomdriva några kulturella förändringar i syfte att se till att kvinnor i organisationerna blir framgångsrika, avslutar Ericsson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons