Annons: Innehåll från EXLIBRO

Fortbilda dig i höst!

ExLibro erbjuder fortbildningskurser för advokater, revisorer, redovisningskonsulter och jurister.

ExLibro erbjuder kvalificerad fortbildning för advokater, revisorer, redovisningskonsulter, bolagsjurister och skattejurister. Nu är det sista chansen att anmäla sig till kursen Entreprenadtvister.

Som advokat, revisor, redovisningskonsult eller jurist är du beroende av att ständigt vara uppdaterad och ligga i framkant för att kunna erbjuda dina klienter och uppdragsgivare den bästa och mest aktuella rådgivningen. Därför startade vi på ExLibro vår utbildningsverksamhet 2014. Alla våra kurser uppfyller branschorganisationernas krav på professionell fortbildning och vi är sedan oktober 2015 certifierade av Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag, SAUF.

>> Ta mig till alla ExLibros aktuella kurser

Sista chansen – Entreprenadtvister

Nu är det sista chansen att anmäla sig till kursen Entreprenadtvister som går av stapeln den 13 september 2016 i Stockholm. Det är en unik kurs i skärningspunkten mellan entreprenad- och processrätt. Vi fokuserar på det som är speciellt med entreprenadtvister med konkreta råd avseende hur sådana tvister kan undvikas och/eller hanteras.

En kursdag pågår mellan kl. 9.30 – 16.30. Ett kursintyg, omfattande 6 kvalificerade utbildningstimmar, tilldelas efter genomförd utbildning.

>> Läs mer och anmäl dig här till kursen Entreprenadtvister

Kursbeskrivning: Entreprenadtvister är speciella till sin karaktär. Dels beror detta på att rättskällorna är säregna med en standardavtalsrätt i omvandling och att praxis på området fortfarande är sällsynt. Dels beror det på att det relevanta materialet typiskt sett är mycket omfattande och att en tvist oftast innehåller många olika tvistefrågor som alla ska hanteras parallellt i en process som inte sällan äger rum i formen av ett skiljeförfarande.

Under kursen kommer vi att tala om hur parterna bör agera i uppkomna entreprenadtvister utifrån dessa särdrag för att bäst tillvarata sina respektive intressen. Vi kommer också att identifiera orsakerna till att entreprenadtvister över huvud taget uppkommer. I vilka situationer uppstår tvister typiskt sett? Vilka klausuler i parternas avtal är det som driver flest tvister? Och – viktigast av allt – hur agerar man för att undvika att hamna i en entreprenadtvist utan att göra avkall på sina intressen?

>> Läs mer och anmäl dig här till kursen Entreprenadstvister

Höstens aktuella kurser

Ligg i framkant genom att fortbilda dig i höst. Här kan du se höstens kursutbud:

Vart är immaterial- och marknadsrätten på väg? Aktuella ögonblicksbilder och utvecklingsperspektivet, 13 sep 2016 i Stockholm
En samlad överblick över den aktuella utvecklingen i lag och praxis. Kursen lyfter fram några aktuella utvecklingslinjer på respektive område; mönster-, upphovs-, varumärkes- och marknadsföringsrätt i ljuset av senaste praxis.

>> Läs mer om kursen här

Intäktsredovisning, 15 sep 2016 i Stockholm
Ny kurs med Sven-Inge Danielsson som kommer att ge dig massa praktiska råd gällande intäktsredovisning i såväl K2 som K3. Kännedom om speciella svårigheter vid successiv vinstavräkning är mycket viktig för revisorer och redovisningskonsulter. Hur ska posterna klassificeras i företagets årsredovisning? Finns det speciella svårigheter vid successiv vinstavräkning? Dessa är några av frågorna som kommer att belysas under seminariet.

>> Läs mer om kursen här

Aktieägaravtal och värderingsfrågor inom familjerätten, 22 sep 2016 i Stockholm
Denna kurs vänder sig till juridiska byråer, banker, revisorer, advokater och andra som sysslar med bodelning och arvskifte och som önskar fördjupa sin förståelse för samspelet mellan familjerätt och skatterätt samt hur dessa regler aktualiseras vid värdering av företag och/eller tillgångar samt aktieägaravtalets betydelse i en familjerättslig kontext.

>> Läs mer om kursen här

Aktiebolagens kapitalförsörjning och värdeöverföring, 6 okt 2016 i Stockholm
Vad gäller kring konvertibler? Är det bara att byta sin fordran mot aktier i bolaget? Vem/vilka kan begära konvertering? Kan konventerings- skyldigheten växla mellan parterna? Kan en nedsättning av aktiekapitalet öka utrymmet för en värdeöverföring? Vad säger de borgenärsskyddade reglerna?

>> Läs mer om kursen här

Argumentation i redovisningsfrågor, 4 okt 2016 i Stockholm
Unik kurs inom redovisning med genomgångar av prejudikat och andra domar som ger dig ett gediget underlag vid svåra redovisningsbeslut samt förbättrar din argumentationsteknik.

>> Läs mer om kursen här

Boutredningar i otvistiga dödsbon konsten att förebygga tvister, 22 sep 2016 i Stockholm
Unik kurs som ger dig verktygen för att undvika tvister rörande boutredningar. Johan Frih har den praktiska erfarenheten och kommer att förklara de olika rättshandlingarna som skall genomföras under en boutredning. Johan Frih är advokaten som fick rätt mot röda korset i HD i det uppmärksammade målet om att en kvinnas son klandrat hennes testamenten försent.  

>> Läs mer om kursen här

Fåmansföretag – omstrukturering och beskattning, 15 nov 2016 i Malmö och 18 nov 2016 i Stockholm
Du får en genomgång av gällande regelverk rörande fåmansföretags- beskattning, med särskilt fokus på omstruktureringssituationer. Vad är viktigt att tänka på när nya delägare ska tas in eller en befintlig delägare vill hoppa av? Hur fungerar egentligen utomståenderegeln? Hur ska upparbetade vinstmedel tillgodogöras delägarna på bästa sätt? Finns det andra sätt än delägarskap för att premiera duktiga medarbetare?

>> Läs mer om kursen här

Familjerättsligt forum 2016 att förebygga tvister, 17-18 nov 2016 i Varberg
Denna tvådagarskurs fokuserar på att förebygga uppkomsten av tvister vid en boutredning som kommer på uppdrag av dödsbodelägarna. Att hantera både juridiken och klienterna på ett bra sätt handlar mycket om erfarenhet, talang och personlig förmåga. Att bli bättre i dessa avseenden kan dock relativt lätt kompenseras med en klar plan och struktur för uppdraget. Denna kurs ger dig med hjälp av checklistor och andra praktiska verktyg en fördjupad förståelse för dels juridiken men även psykologis betydles för att hantera och undvika potentiella tvister mellan klienter. Målsättningen är att du efter kursen ska känna en större trygghet i både det juridiska förfarandet men även i mötet med klienterna, samt ha en ökad förmåga att anpassa dig efter varje klients unika behov.

>> Läs mer om kursen här

Fastigheter – aktuella frågor ur ett skatte- och civilrättsligt perspektiv, 14 okt 2016 i Stockholm
Civil- och skatterättsliga regler som gäller för fastighetstransaktioner i ständig förändring där marknadens aktörer anpassar sig snabbt. De ständiga förändringarna sätter stor vikt vid att alla aktörer är uppdaterade och förstår vad som händer på marknaden, vilka möjligheter som finns och vad som är på gång.

>> Läs mer om kursen här

Fastighets- och entreprenadrättslig nyhetsdag 2016, 1 nov i Göteborg, 9 nov i Stockholm och 15 nov i Malmö
Under denna fastighetsrättsliga nyhetsdag får du som deltagare en grundlig genomgång av den mest betydelsefulla rättsutvecklingen inom fastighets- och entreprenadjuridiken 2016. Du får en gedigen teoretisk genomgång av nyheterna kombinerad med praktiska aspekter.

>> Läs mer om kursen här

Konkurs- och företagsrekonstruktion, 2 dec 2016 i Stockholm
Praktisk inriktad kurs med Peter Björnram, tidigare VD och koncernchef för Ackordcentralens alla bolag i Sverige. Han besitter en gedigen erfarenhet av konkurs- & obeståndsrätt och håller regelbundet föredrag för bank- och revisionsbolag. Har du koll på superförmånsrätten? Är du insatt i separationsrätten? Vad säger traditionsprincipen? Vad säger omsättningsskyddet?

>> Läs mer om kursen här

Nätverksdagarna för revisorer och redovisningskonsulter, 20-21 sep 2016 i Varberg och 19-20 ok 2016 i Stockholm
Två temadagar fullspäckade med bolagsjuridik, redovisning, moms samt inkomstskattefrågor. Föreläsarna fördjupar sig inom de mest aktuella områden och belyser både nyheter och relevant praxis.

>> Läs mer om kursen här

Revisorns ansvar, 11 nov 2016 i Stockholm
Hur bedöms revisorn för ansvar egentligen? Ansvarssituationer uppkommer ofta i revisorns dagliga arbete. Var går gränsen för revisorns aktiebolagsrättsliga ansvar? Kan ansvar fördelas mellan en revisor och en styrelse? Andreas Rönnheden kommer, utifrån sin gedigna erfarenhet, att bistå med både praktiska råd och checklistor.

>> Läs mer om kursen här

Sexualbrott, 27 okt 2016 i Stockholm, 1 dec 2016 i Malmö och 2 dec 2016 i Göteborg
Praktisk kurs som kommer att belysa rättssäkerhetsperspektivet och ge er de verktyg som verkligen behövs vid dessa komplicerade mål. Advokat Peter Haglund har en gedigen erfarenhet och han har haft stora framgångar genom åren i domstolarna rörande sexualbrott. Han kommer gå igenom en del viktiga domar och exempel kommer att ges hur man kan ta över ett svårbevisat mål. Även lögnens psykologi kommer att beröras under seminariet.

>> Läs mer om kursen här

Skatt- och revisionsdagarna i New York 2016, 4-9 okt 2016 i New York, USA
Våra erkänt duktiga och erfarna föreläsare kommer att förse dig med en mängd praktiska verktyg och checklistor så att du efter kursen har en djupare förståelse i av juridiken kring bolagsrätten och hur man tacklar de komplicerade momsfrågorna både praktiskt och teoretiskt. Frågor kring K2 och K3 med checklistor och praktiska frågeställningar kommer att diskuteras. Framförallt problemställningar som uppkommit under tiden K3 har tillämpats.

>> Läs mer om kursen här

Tvister mellan aktieägare, 10 nov 2016 i Stockholm
Urban Båvestam och Jesper Grünbaum är två av landets mest erfarna advokater när det gäller bolagsrätt och tvistelösningsproblem och tillsammans behandlar de ett ämne som många är relativt dåligt insatta i, nämligen tvister mellan aktieägare. Går det att utkräva ansvar av en aktieägare på bolag eller avtalsrättslig grund? Har en aktieägare möjlighet att skaffa sig information om en icke offentliggjord information? Dessa och många andra intressanta frågor kommer att belysas under seminariet.

>> Läs mer om kursen här

Tvister om garantiregleringar, 18 nov 2016 i Stockholm
Seminariet vänder sig till såväl rådgivare och avtalsskribenter vid företagsöverlåtelser som ombud, domare eller skiljemän vid tvistlösning av avtal om företagsöverlåtelser.

>> Läs mer om kursen här

Om ExLibro

ExLibro, som startade sin verksamhet 2014, är en utbildningsarrangör som vänder sig till advokater, revisorer, redovisningskonsulter, jurister samt andra kvalificerade rådgivare. ExLibro är sedan oktober 2015 certifierade av Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag, SAUF.

Annons