Annons

Annons

Sitewide generic

Fintech-bolag får kapital

UPPDATERAD Affärsängel skjuter in miljoner i Billecta.

Som ett resultat av sin medverkan i affärsutvecklingsprogrammet STING Accelerate har fintech-bolaget Billecta fått in pengar i en ny finansieringsrunda från affärsängeln Maths Olsson.

Olsson är sedan tidigare delägare i Billecta då STING:s investmentbolag Propel Capital, som han är en av affärsänglarna bakom, gått in med 250.000 kronor. Nu får fintech-bolaget 1,2 miljoner kronor i den nya rundan, enligt vd och medgrundare Jonas Ahlberg.

Billecta grundades av Ahlberg och Jacob Gevcen och erbjuder en faktureringstjänst som automatiserar hela fakturaprocessen, från skapande och distribution till avstämning av inbetalningar och bokföring.

Annons

Annons

Med ytterligare kapital ska bolaget accelerera tillväxttakten genom expansion i Sverige och nya marknader och förstärka teamet med minst två nya utvecklare.

– Målet med vår kapitalanskaffning har hela tiden varit att både stärka upp våra finansiella resurser för ökad tillväxt kombinerat med att få in kunskap, erfarenhet och kontakter - så vi känner verkligen att vi fått allt det vi sökte efter. Pengarna kommer användas till att skala upp vår affär, dels genom ökade marknadsföringsinsatser och dels genom nyrekryteringar, säger Ahlberg.

Efter Sverige ska det siktas på ett av de nordiska länderna.

– Vi utvärderar för närvarade vilken marknad som vi bäst kan skala på och då med beaktande var våra befintliga kunder har verksamhet, säger han till Realtid.se.

Maths Olsson har grundat Pir som köptes av Cision 2010 och investerat i Diamorph och Like a Boss games.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons