Annons

Annons

Sitewide generic

FinTech Acceleratorn som ska minska investeringsgapet

Management- och konsultfirman Accenture bistår när den första FinTech Acceleratorn lanseras i regionen Mellanöstern, Afrika och södra Asien. Syftet med acceleratorn är att omvandla Dubai International Financial Centre (DIFC) till ett centrum för innovation.

FinTech acceleratorn kommer att ligga i Dubai International Financial Centre (DIFC), som är det finansiella navet för Mellanöstern, Afrika och södra Asien (MEASA) och är regionens första FinTech accelerator.
 
Den globala FinTech sektorn har lockat mer än 50 miljarder dollar i investeringar sedan 2010, men FinTech sektorn i Mellanöstern och Nordafrika har lockat runt endast en procent av den totala investeringen. Syftet med acceleratorn är att överbrygga detta gap genom att tillgodose MEASA marknaderna med banbrytande finansiella tjänster och teknik samt erbjuda en plattform som sammanför entreprenörer med rådgivare från regionala finansiella institutioner.

–DIFC har goda förutsättningar att bli ett regionalt nav för FinTech. Vi kommer genom accelerator-programmet att kunna identifiera de bästa entreprenörerna inom sektorn för finansiella tjänster och ge dem ovärderlig tillgång till och feedback från potentiella kunder och finansiärer, säger Sushil Saluja, senior vd för finansiella tjänster i Europa, Afrika och Latinamerika på Accenture i ett pressmeddelande.
 
Acceleratorn ska lanseras under första kvartalet 2017.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons