Annons

Annons

Sitewide generic

Finansman döms för dubbla dubbelmord

Kapitalförvaltare från Jönköping får livstid för fyra mord och två mordbränder.

Den 52-årige finansrådgivaren som i november åtalades för mord och grov mordbrand som ägde rum i Norrahammar och Tidaholm döms nu till livstids fängelse för fyra mord, två grova mordbränder och 36 grova bedrägerier.

Det framgår av ett pressmeddelande från Jönköpings tingsrätt.

Finansmannen erkände att han avsiktligen dödat ett par i 70-årsåldern genom misshandel med basebollträ och sedan anlagt brand i deras bostad i stadsdelen Norrahammar den 27 maj i år.

Annons

Annons

"52-åringen hade ett ekonomiskt motiv till att beröva makarna livet. Han hade planerat att döda makarna", framgår det av tingsrättens pressmeddelande.

Han döms även för mord på ett äldre par i Tidaholms kommun den 9 mars i år. Paret avled av våld efter slag med kofot eller brännskador och koldioxidförgiftning efter den anlagda branden. 52-åringen har dock förnekat att han dödat paret och anlagt branden i deras hus, men tingsrätten bedömer att han är skyldig efter att ha konstaterat att finansmannen haft ett ekonomiskt motiv till brottet samt att han besökt makarna i deras fritidshus i anslutning till att branden började. Samma dag hade han också köpt en kofot, flera flaskor tändvätska, ett rep, sopsäckar, handskar och silvertejp.

Förutom det var bevisningen övertygande då det i hans kontor hittats en kofot identisk med den han köpte dagen branden anlades med DNA från båda makarna.

Som Realtid tidigare rapporterat skulle parets barn även vittna om att mamman berättat att 52-åringen skulle besöka de i firitidshuset samma dag som branden ägde rum.

I förundersökningen ingick dokument och vittnesuppgifter som binder finansmannen med de fyra mördade. Tidaholmparet ska ha investerat 200.000 euro utomlands med hans hjälp 2003 och under en längre tid försökt få pengarna tillbaka utan att lyckas.

Finansmannen döms även för grova bedrägerier då han mellan 7 februari 2012 och 29 maj 2015 ska genom vildeledande förmått 17 personer att vid 36 tillfällen betala honom 5,7 miljoner kronor. 52-åringen ska ha sagt att han skulle investera pengarna i aktier vilket inte skett för kundernas räkning. Istället ska han ha spenderat pengarna eller köpt aktier i eget namn.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons