Annons

Annons

Sitewide generic

Fundedbyme534.jpg

Daniel Daboczy, vd och medgrundare, Fundedbyme
Daniel Daboczy, vd och medgrundare, Fundedbyme

FI ger Fundedbyme klartecken

Fritt fram för nya låneplattformen.

Efter att under 2015 ha lanserat en betaversion av en produkt där individer erbjuds låna ut pengar till företag, så kallad P2B-lending (peer to business) eller crowdlending, får den svenska crowdfundingportalen Fundedbyme nu klartecken att gå vidare med tjänsten. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande där Finansinspektionens svar bifogas.

"Mot bakgrund av det material Finansinspektionen har tagit emot, i förfrågan, bedömer Finansinspektionen att FundedByMe Crowdfunding Sweden Aktiebolag inte behöver vidta några åtgärder med anledning av lagen(2004:299) om inlåningsverksamhet.", skriver Finansinspektionen till Fundedbyme.

Under hösten genomförde Fundedbyme en testfas av den nya produkten där två bolag finansierades med hjälp av P2B-lendning, bland annat stängdes en mycket framgångsrik finanseringsrunda där 63 individer lånade ut sammanlagt 1 miljon kronor till ett bolag som tillverkar innovativa rullstolar baserade på Segway-teknik.

Annons

Annons

Fundedbyme är idag Nordens största plattform för entreprenörer som vill komma i kontakt med internationella investerare. Bolaget siktar framöver på att vidga sin verksamhet för att vända sig till finansiärer över hela världen.

– Vårt mål med Fundedbyme är att sammankoppla investerare från hela världen med företag. Vi är en onlineplattform med låga omkostnader och kan på så vis erbjuda bra ränta för båda låntagare och investerare, säger Daniel Daboczy, vd och medgrundare av Fundedbyme.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons