Annons

Annons

Sitewide generic

Får brittisk bas vid fusionen

UPPDATERAD: Börsbolagen ger ut mer information om en potentiell sammanslagning. Tillsätter även en kommitté som ska undersöka potentiella Brexit-effekter.

Londonbörsen och Deutsche Börse diskuterar en potentiell sammanslagning och släpper nu mer information om villkor parterna redan kommit överens om, om fusionen går igenom.

Det ska bilads en brittisk huvudkoncern med bas i London, en så kallad UK public limited company.

London Stock Exchange och Deutsche Börse fortsätter som oberoende verksamheter bas i London respektive Frankfurt.

Annons

Annons

Därefter ska det ansökas om en premium listing för koncernen på LSE och en standardnotering på Frankfurtbörsen.

Londonbörsens ordförande Donald Brydon blir koncernens ordförande medan Deutsche Börses ordförande Joachim Faber blir vice ordförande.

Som vd för koncernen är det Franfkfurtbörsens chef Carsten Kengefer som får ansvaret, medan LSE:s finanschef David Warren behåller samma uppdrag. Londonbörsens nuvarande chef Xavier Rolet får dock kliva ner.

Parterna ser ett sammangående som strategiskt viktigt för industrin med stora fördelar, inte minst genom att koncernens kan kombinera båda börsbolagens resurser samt minska kostnaderna.

I uttalandet flaggar dock bolagen för att en potentiell Brexit kan innebära problem för hela affären och att diskussionerna "fortsätter under förutsättning att nuvarande politiska och ekonomiska strukturer kvarstår".

"Denna transaktion skulle förväntas att fullt ut optimera och dra nytta av potentialen i EU-projektet. Ett beslut av Storbritanniens att lämna EU skulle innebära risker för hela projektet", skriver bolagen i det gemensamma uttalandet.

Dock framhåller de även att folkomröstningens resultat inte är ett villkor för hela sammangåendet och att en ny koncern fortfarande står väl positionerat att erbjuda tjänster till en global kundbas, men att ett möjligt EU-utträde för Storbritannien kan påverka affärsvolymen eller hur affärer bedrivs i vissa finansiella marknader.

Medan diskussionerna om fusionen pågår har LSE och Deutsche Börses styrelser tillsatt en rådgivande kommitté som ska undersöka potentiella effekter av en Brexit och ge icke-bindande råd.
 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons