Annons

Annons

Sitewide generic

Fängelse för Sanna Bråding

UPPDATERAD (4) I dag meddelades domen i Södertörns tingsrätt. Sanna Bråding och hennes expojkvän dömdes till fängelse för narkotikabrott. Artisten Swingfly fick villkorlig dom med samhällstjänst.

Sanna Bråding fångades på film av polisens kamera dagen innan midsommarafton för över ett år sedan när hon gjorde upp en kokainaffär. Redan innan dess hade polisen haft span på henne och hennes pojkvän Mbumba Mwasa. Både pojkvännen och artisten Swingfly sågs den 14 juni köpa 15 gram kokain var av huvudmannen i knarkskandalen.

I dag dömdes Sanna Bråding till 3 månaders fängelse och skyddstillsyn med vård för narkotikabrott.

Detta skriver tingsrätten som domskäl:

Annons

Annons

"Sanna Bråding ska dömas för att hon med uppsåt olovligen dels har innehaft fyra gram kokain, dels har förvärvat, delvis i överlåtelsesyfte, varvid hon har tagit emot, innehaft och därefter överlämnat åtta gram kokain".

Hennes expojkvän dömdes till 1 år och 8 månaders fängelse för narkotikabrott. Redan i september förra året dömdes han till fyra månaders fängelse för narkotikabrott. Han har erkänt att han handlat med narkotika cirka tio gånger, vilket även Sanna Bråding beskräftar i förhör med polisen.

Sanna Bråding som skrev i ett anteckningsblock om narkotikahandeln har skrivit Sw, vilket rätten utgår står för Swingfly.

Artisten Swingfly, med det rätta namnet Richard Silva, dömdes till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar. Hade domen i hans fall blivit fängelse skulle tingsrätten döma honom till 4 månader.

Huvudmannen i knarkhärvan dömdes till 3 år och 10 månaders fängelse för narkotikabrott och grovt narkotikabrott. Han utvisas även från Sverige och får inte återvända förrän år 2015.

Under polisrazzian hemma hos Sanna Bråding den 28 april tog polisen bland annat en anteckningsbok i beslag samt en spegel med rester av vitt pulver. Dessa beslag tillsammans med videofilmen och avlyssnade telefonsamtal fällde tv-stjärnan i rätten.

Åklagaren yrkade under rättegången att Sanna Bråding skulle dömas till skyddstillsyn med föreskrifter om vård.

Sanna Bråding har efter rättegången talat med Expressen där hon berättat att hon är lättad över att hon åkte fast.

– På sätt och vis är jag glad att jag åkte fast. Efter 15 års helvete har det här ruskat om mig. Det var det här som räddade mig.

I tingsrättens dom står det att Sanna Bråding insåg i november att hon inte ville leva det liv som hon levde då och försökte ändra på sig. Hon har bland annat lånat ut stora summor av pengar som hon inte får tillbaka.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons