Annons

Annons

Sitewide generic

Eversheds Sutherland växer i Asien

Eversheds Sutherland stärker sin position i Asien efter att sammanslagningen med Harry Elias Partnership i Singapore har godkänts av Justitiedepartementet.

Den efterlängtade affären skapar en gemensam firma under namnet "Eversheds Harry Elias" och kommer att ha fler än 90 advokater i Singapore och Brunei. Eversheds kommer att äga 33 procent av firman då det enligt en lag från 2012  inte är tillåtet för en utländsk firma att äga mer än en tredjedel av det inhemska företaget.

Det framgår av en artikel i Legal Week.

– Mycket tid och ansträngning har  investerats i arrangemanget och vi tror alla att vi har skapat en plattform som kommer att innebära fördelar för alla våra intressenter, säger Eversheds Asiens managing partner Stephen Kitts, som lett förhandlingarna, i ett pressmeddelande.

Godkännandet av fusionen kommer nästan två år efter att Eversheds först tog kontakt med Harry Elias. När diskussionerna inleddes i mars 2015 hade Eversheds varit i Singapore i sex år, men tillväxten var trög.

En del av problemet var att Eversheds i Singapore inte kunde praktisera lokal rätt, vilket kraftigt hämmade deras tillväxt. I Singapore är det nämligen förbjudet för utländska advokatbyråer att praktisera lokal rätt, så länge byrån inte har ett joint venture eller en allians med ett lokalt företag, eller är en av nio företag med ett "Qualifying Foreign Law Practice license".

Harry Elias har funnits i 27 år och letade efter en partner för att bättre konkurrera i Singapore och Asien. Harry Elias har nu närmare 80 jurister i Singapore och Brunei och varit involverad i en del omtalade projekt i Singapore såsom ikoniska Marina Bay Sands och Singapore Flyer - stadens observationshjul. Men för att kunna expandera globalt behövde de en internationell plattform.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons