Annons

Annons

Sitewide generic

Erica Wiking Häger in i H&M:s styrelse

Erica Wiking Häger är partner på Mannheimer Swartling. Klädjätten tar även in före detta Google-chefen och United Screens-grundaren Stina Honkamaa Bergfors i styrelsen.

H&M:s valberedning föreslår att Stina Honkamaa Bergfors och Erica Wiking Häger väljs in som nya ledamöter i styrelsen.

Erica Wiking Häger har mer än 15 års erfarenhet av affärsjuridik. Som affärsjurist har hon främst arbetat med kommersiella kontrakt, internationella expansioner och datasäkerhet.

– Som advokat, som utöver att ha specialiserat sig på hållbarhet och riskhantering, har Erica Wiking Häger också utmärkt sig som en mycket uppskattad rådgivare till företag med stora internationella verksamheter inom områden som e-handel, digitala tjänster och dataskydd. Vi är övertygade om att Stina och Erica, med sina kunskaper och erfarenheter, kommer att ge värdefulla bidrag till H&M:s framtida styrelsearbete, säger H&M:s ordförande Stefan Persson, i en kommentar.

Annons

Annons

Sedan 2009 har Erica Wiking Häger varit partner på Mannheimer Swartling. Hon är i dag även ordförande för byråns sustainability & risk management-avdelning och leder ett team med advokater som rådger i frågor kopplade till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och anti-korruption.

Erica Wiking Häger är bland annat ledamot i Svenska Handelskammaren samt medlem i Svenska Advokatsamfundet, Advokatsamfundet i New York och i International Association of Privacy Professionals (IAPP).

Stina Honkamaa Bergfors är vd för och grundare av United Screens och var tidigare chef för Google Sverige. I dag är hon även ledamot i Ikea och Eniro samt medlem av Svenska Moderådets styrelse och Statens medieråd. Hon är därtill involverad i Prins Daniels Fellowship inom Kungliga Ingenjörsvetenskaps-akademien (IVA).

Flera gånger har Honkamaa Bergfors prisats för sitt ledarskap och strategiska tänkande inom medieindustrin.

– Från hennes olika ledande befattningar inom företag som Google och IKEA, har Stina Honkamaa Bergfors samlat solid och värdefull erfarenhet inom media, digitalisering och entreprenörskap, säger Stefan Persson.

H&M:s nya styrelse

Valberedningen vill att följande blir omvalda: Anders Dahlvig, Lena Patriksson Keller, Stefan Persson, Melker Schörling, Christian Sievert och Niklas Zennström.

Stefan Persson föreslås kvarstå som ordförande. Lotti Knutson och Sussie Kvart har dock meddelat att de inte är tillgängliga för omval.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons