Annons

Annons

Sitewide generic

Roland Poirier Martinsson:

EQT tar in 4,9 miljarder

Nya fonden övertecknad efter stark efterfrågan från både nya och gamla investerare.

Riskkapitalbolaget EQT stänger sin nya fond EQT Mid-Market Credit, det senaste tillskottet till bolagets kreditinvesteringsplattform – EQT Credit – och tar därmed in 530 miljoner euro, motsvarande nästan 4,9 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med den lyckosamma stängningen övertecknas fonden, vars målsättning gällande fondstorlek låg på 500 miljoner euro.

EQT Credit lanserades 2008 och har sedan dess investerat över 18 miljarder kronor i mer än 70 olika företag.

Annons

Annons

EQT Mid-Market Credit lanserades i sin tur först 2015, men har redan hunnit göra investeringar om totalt 160 miljoner euro i fem olika företag, i bland annat sjuvårds- och industrisektorn.

Andrew Konopelski

– Stängningen av EQT Mid-Market Credit är en ytterligare milstolpe för EQT Credit. Efterfrågan på private debt i Europa fortsätter att växa och vi ser en särskilt stark pipeline för kreditinvesteringsmöjligheter i segmentet för mellanstora företag, säger Andrew Konopelski, chef för EQT Credit och partner på EQT.

Den nya fondens fokus ligger på just mellanstora europeiska företag, till vilka man erbjuder lånekapitallösningar för att stödja tillväxt, förvärv och refinansieringar.

Bland investerarna återfinns framförallt internationella institutionella investerare, inklusive pensionsfonder och försäkringsbolag.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons