Annons

Annons

Sitewide generic

East Capital Explorer säljer Starman

Investmentbolaget avyttrar hela andelen om 63 procent i kabel-TV- och bredbandsleverantör.

Amerikanska kapitalförvaltaren Providence Equity köper East Capital Explorers ägarandel i den pan-baltiska kabel-tv-leverantören Starman för totalt 86 miljoner euro. Den initiala köpeskillingen är 81 miljoner euro med möjlighet till ett tillägg på upp till 5 miljoner euro som ska betala 2017.

Affären ger East Capital Explorer en exitvinst på minst 35 miljoner euro. Investmentbolaget köpte en majoritetsandel i estländska Starman 2013 och operatörens EBITDA har sedan dess ökat med i genomsnitt 11 procent per år. Förra året gjorde ECEX en tilläggsinvestering i Starman som möjliggjorde förvärvet av branschkollegan Cgates.

Affären är en av de största private equity-transaktionerna i Baltikum hittills, enligt ECEX chef för private equity och fastigheter Kestutis Sasnauskas.

Annons

Annons

– Vi har stöttat investeringar i teknologi, produktutveckling och marknadskonsolidering och har haft ett nära samarbete med ledningsgruppen. Detta har tillåtit Starman att växa snabbare än sina konkurrenter och att omvandlas från en nationell utmanare till en regional branschledare. Vi är övertygade om att de nya ägarna kommer att möjliggöra för Starman att fortsätta utvecklas framgångsrikt i den här spännande marknaden som är under snabb förändring, säger han.

Starmans vd Aivo Adamson säger att Providence med sina 25 år av telekominvesteringar i ryggen kan hjälpa bolaget fortsätta med tillväxt och innovation i sin hemmaregion.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons