Annons

Annons

Disney lägger ner penseln för gott

<pufftextlänk>Det är nya tider för de tecknade filmerna.</pufftextlänk> Åttio år efter att Walt Disney skapade Musse Pigg lägger hans studio ifrån sig pennorna. Från och med nu kommer inga av Disneys produktioner att vara tecknade för hand.

650 anställda har fått gå i samband med reformationen. Det innebär att två tredjedelar av företagets animatörer har fått lämna företaget under de senaste åren. Framtiden för Disneys filmer stavas istället datorer.

Händelsen innebär inte att det här är slutet för den handtecknade långfilmen.

Åtta av de avskedade animatörerna, som tidigare tecknat dundersuccéer som Lejonkungen och Skönheten och odjuret, har startat en egen studio.

Annons

Annons

Miracle Studios, som det nya företaget heter, arbetar nu med sin första film. Passande nog heter huvudrollsinnehavaren Miracle Mouse.

– Walt har alltid varit en stor innovatör, men ha tillbringade sitt liv med att älska handritade animationer, säger Tom Hignite, som har startat studion, till The Times.

– Datorer är varken bättre eller sämre, men fördelen med handritade bilder är att de ser mer mänskliga ut, och mer artistiska. Den mänskliga beröringen är påtaglig.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons